Brasilien blir hållbart: de nya gränserna för byggandet

Kristus Frälsaren, stränderna Copacabana och Ipanema, den mycket kända och färgglada karnevalen, samba är bara några av de mest kända och representativa symbolerna i Brasilien. Det land som upptar mest av Sydamerika, idag är nyheter inom byggnadsområdet.



Den större känsligheten mot miljöfrågor, troligen på grund av den fullständigt oförorenade omgivningen, har lett till skapandet och utvecklingen av internationella handlingsprogram och politik som syftar till att minska den primära energiförbrukningen och koldioxidutsläppen.





Hur? Tack vare Zero Energy Building.



Enligt det europeiska direktivet 31/2010 / CE, för att skapa dessa byggnader är det nödvändigt att


Kanonerna för hållbar och bioklimatisk design respekteras med ett integrerat förhållningssätt mellan de arkitektoniska och tekniska komponenterna. Dynamisk simuleringsprogramvara används för energidesign
Byggnaden är kompakt och orienterad för att optimera Suns inflytande.
Höljet (väggar, golv och armaturer) är mycket isolerade och skuggade för att undvika värmeförlust och överhettning
Systemen arbetar vid låg temperatur (kondenseringskedjor och värmepumpar)
Förnyelseproduktionsanläggningar (solceller och solvärme) installeras
Energiförbrukningen är ständigt under kontroll.




Bland 150 länder övergår Brasilien den 4: e positionen för antalet byggnader med LEED-certifiering (Ledarskap inom energi och miljödesign). Det finns 235 byggnader som byggs eller byggs upp med LEED-certifieringen och till dessa läggs ytterligare 760 i designfasen. Om vi också tittar på några byggnader som äger andra miljöskydd certifieringar når vi 2000 miljömässigt hållbara byggnader, vi talar om mycket höga siffror och en stark och dynamisk sektor trots den kris som slog landet senast december.Basti tror att det traditionella byggnaden i det senaste året har kollapsat i Brasilien och samtidigt har den hållbara en bibehållit tillväxten på 7%.

I själva verket invigdes "Casa Habitech", den prefabricerade träbyggnaden som skapades av Habitech och dess partners, i närvaro av de brasilianska myndigheterna och företrädarna för regionen Trentino. Detta är ett exempel på en miljövänlig byggnad av hög kvalitet.

Dessutom kommer den internationella smarta energikonferensen - Smart Energy CIEI & EXPO 2018 från 5 till 7 november att äga rum för att bredda debatten och samspelet mellan de viktigaste aktörerna inom de olika sektorerna på marknaden för förnybar energi.

Under de tre dagarna kommer det att finnas verkstäder, tekniska besök, kurser, debatter och en utställning för att presentera de viktigaste nya teknikerna och lösningarna för produktion av förnybara energikällor, hållbara byggnader och energieffektivitet.



Händelser som inte får missa för dem som avser att bygga, köpa eller sälja en fastighet i Brasilien (direktlänk)

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB