Valley of the Temples, Syracuse och Ragusa: Sicilien Bedda

Sicilien: sol, kristallint hav, gyllene stränder, citrus, arancini och cannoli, ett välkomnande land och mötesplats för antika folk. Inbäddat i Medelhavet, det tar med sig århundraden av olika kulturer, som har lämnat sitt märke genom konst. Ön är fortfarande idag en av de mest fascinerande regionerna på den italienska halvön. Skribenten Pirandello vagga, varierar från öst till väst med sina speciella och unika platser.

Akragas för grekerna, Agrigento idag, är utan tvekan en av de tätaste städerna i historien. Grundad av rhodium-kretensiska Geloi i 580 BC Den är känd över hela världen för den underbara dalen av templen. Ingår i listan över världsarvsliv (UNESCO), är det ett arkeologiskt område som lämnar dig andfådd. Utviddat till 1300 hektar är det världens största arkeologiska plats. Dalen präglas av resterna av tolv doriska tempel, befästningar, en stor nekropolis och många andra punkter där det är möjligt att andas vinden från det förflutna. Nyckeln är utan tvekan den grekiska teatern, som förra året var värd 583.465 turister.

För att uppleva denna falska upplevelse kan du hitta fastigheterna till salu i Agrigento här.


Du kan inte besöka Sicilien utan att beundra staden Syracuse. Byggd av korintierna, det kallades Cicero som "Den vackraste och underbara staden i Grekland". Efter att ha blivit huvudstad i det byzantinska riket och överlevde jordbävningen i 1693, förklarade den också en UNESCO-världsarvslista. Det var också en viktig plats på politisk-internationell nivå 2009, värd G8 för miljön.

Vackert ur varje perspektiv, visar Syracuse tecknen på den hellenistiska åldern med bergnekropolen i Pantalica, ön Ortigia (där den grekiska amfiteatern fortfarande används), Neapolis och Eurialo slottets arkeologiska park. Om du är passionerad om grekisk konst, är det här platsen att besöka för att välja fastigheter till salu i Syracuse.

Sist men inte minst är staden Ragusa.Inserita Val di Noto är en av de viktigaste barockcentra som fortfarande existerar. Det historiska centrumet ingick i UNESCO-listan 2002 tack vare den karakteristiska barocken Ragusa. Vad kännetecknas av? Det är en omarbetande av enkla, raffinerade och eklektiska verk samtidigt. Det mesta av det konstnärliga arvet ligger i det gamla distriktet Ibla. Rik på religiös arkitektur (som San Giorgio katedral, San Giuseppe kyrka), det är också värd många parker och naturreservat. För att inte sakna en, kan du hitta fastigheter till salu i Ragusa här.


Efter att ha besökt Sicilien kan man bara definiera '' Bedda ''.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB