Ibland återvänder de: i Phuket dominerar hyrorna

Vem har aldrig lockats till det underbara och orörda Thailand? Nyligen, på grundval av den starka intressanta intressen i detta land, har vi publicerat en mini-guide just för att upptäcka denna förtrollade plats. Under denna period, även om denna nation alltid betraktas som ett verkligt paradis, framträder ett mycket speciellt och intressant fenomen. Den thailändska fastighetsmarknaden verkar stiga tillbaka, men inte så långt som transaktioner registreras. Men på den typ av kontrakt som favoriseras av investerare.

 Faktum är att det har återgått till en verklig "boom" av leasingavtal, till nackdel för försäljnings- och inköpskostnaderna. De få som bestämmer sig för att sticka ut från mängden, väljer istället för inköp av egendom, "anpassar" genom att välja lågprishotell och med ett pris på mindre än 35 miljoner THB (vilket motsvarar 1 miljon dollar). Vem är de investerare som leder denna revolutionära våg? Utan tvekan identifierar vi i första hand kineserna, följt av Japan och Ryssland. Kort sagt, en hel huvudstad. Enligt statistiska uppgifter är nedgången i räntan mot köp och försäljningskontrakt ännu inte absolut. Faktum är att denna trend förväntas fortsätta över tiden, med ännu mer uppenbara effekter.

En av huvudorsakerna till att investerare ska skriva under leasingavtal är att sänka sin genomsnittliga ålder. Allt fler ungdomar öppnar sig för fastighetsmarknadens värld, ofta för att leva en unik upplevelse utomlands men samtidigt tillfälligt, eller att starta en ny sida i sitt liv. I vilket fall som helst är resultatet analogt. Omöjligheten med att njuta av en solid finansiell tillgång, leder särskilt tusenåriga till att göra en mindre viktig investering, men utan tvekan mer efterlevnad av deras behov. Men det har verkligen inte hindrat den thailändska regeringen att anta nya linjer av politisk-ekonomiska riktlinjer, som precis är inriktade på behovet av att stimulera försäljning av egendom.

 Faktum är att det kommer att finnas faciliteter för alla som bestämmer sig för att köpa en fastighet i Thailand för att kunna låsa upp den här perioden som verkar kapten av spöket av hyrorna. Undantaget av detta fenomen är att det saknas ett så starkt beslut i den thailändska fastighetsmarknadens historia.
Trots allt bör det noteras att Thailand är ett av de mest besökta resmålen på hela Asien, vilket är anledningen till att denna omställning inte kommer att leda till ekonomisk skada. Det finns (och förmodligen kommer att fortsätta att vara) ett skifte mot en typ av kontrakt till nackdel för de mer traditionella.

Detta land växer emellertid på alla fronter, så mycket att enligt ekonomer är denna fas helt enkelt synonymt med en historisk - social förändring av investerare som för närvarande går in i asiatiska fastighetsmarknaden.

Och du väljer du ett leasingavtal eller ett försäljningskontrakt?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB