Italiensk fastighet: det är därför det är en bra tid att investera

Kommer du ihåg när vi i början av året sa att 2019 skulle vara en positiv period för den globala fastighetsmarknaden? Nåväl, tydligen, för att rida denna våg av optimism ser vi Italien som huvudpersonen. Det har ännu inte varit möjligt att förstå varför det här landet inte har stoppat den positiva utvecklingen av försäljnings- och leasingavtal som invigdes 2018.

Analysera i detalj den italienska situationen noterar vi att förra året uppgick investeringsvolymerna i denna nation till 8,4 miljarder euro, vilket garanterade att Italien skulle stanna över det europeiska genomsnittet i tio år nu. Tack vare närvaron av många utländska huvudstäder, som vi kommer ihåg att Lo Stivale är ett särskilt eftertraktade mål, leder Bella Italia många andra europeiska nationer med huvudet högt, men de misslyckas med att skina med sitt eget ljus.

Men vad är det som driver fler potentiella köpare av italiensk egendom för att hälla sin kapital till denna nation? Utan tvekan är ett av huvuddragen i detta land dess geografisk-politiska konstitution.
 Faktum är att Italien har olika egenskaper mellan norra, centrala och syd, både när det gäller ekonomier men också när det gäller landskap och arbetstillfällen. Varje investerare kan lätt hitta den dimension som är närmast honom, medan han är kvar på samma territorium.

Bland de ledande städerna identifierar vi utan tvekan Milan, med en fastighetsmarknad som lockar skador från 2 till 4 miljarder investeringar och tjänar titeln "den mest dynamiska fastighetsmarknaden i Italien".
 Rom, å andra sidan huvudstaden, har upplevt en stark tillväxt jämfört med tidigare år, trots krisen. Enligt statistiska data har "intresserade" investerare gått med i nya intressenter (både med avseende på nationalitet och ålder), till exempel länderna i öst, som försöker dominera den utländska fastighetsmarknaden.

Konkurrensnivån för såväl kärn- som värdetillsatserna ökar också inom områdena både logistik och kontor, i samband med de nya utmaningar som dikteras av introduktionen av nyheter inom e-handel.

2019 lovar därför att vara ett mer än positivt år för Italien, även tack vare låga räntor, en riktig magnet för fastighetsinvesterare. Med över tre miljarder europeiska huvudstäder dominerar Italien klart Förenade kungariket (avvägd av Brexit), Schweiz, Tyskland och Frankrike.

Även om många är rädda för att denna ojämna optimism från ett ögonblick till nästa kan avbrytas, är rörledningen som representerar den italienska fastighetsmarknaden nio miljarder kronor.
Verkligen uppmuntrande resultat, som tycks ta bort spöken av en ny och ännu mer våldsam kris.

Det är därför hoppas att denna 2019 kan ge de önskade resultaten till detta land, så rik på historia och vackra landskap, men också markerade av svåra ekonomiska tider!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB