Ryska fastigheter: nyheterna

Rysslands investeringar i fastigheter har definitivt ökat. Vi talar om en ökning som redan invigdes 2019. Året då den ryska ekonomin effektivt eliminerade sjukdomen i den internationella krisen. Från detta ögonblick har fastighetsinvesteringar ökat. Och denna trend verkar inte vilja sluta. På en procentnivå hittar vi 34% fler transaktioner. För totalt 244 miljarder rubel (motsvarande 3,9 miljoner dollar).

Men vad uppmuntras köp och försäljning av? Utan tvekan tvingas hela systemet som rör ryska fastigheter runt landets makroekonomiska sammanhang. I detalj kan vi med säkerhet säga att förväntningarna definitivt har förbättrats.

Den allra första punkten för återupplivning av den ryska fastigheten representeras av sänkning av räntorna. Av den ryska centralbanken. Den lägre nivån nådde jämfört med 2014, garanterade bättre förutsättningar för att finansiera skulden, men framför allt för att driva efterfrågan på investeringar. Vilket innebär nya portföljer, redo att investera i Ryssland, men också ytterligare garantier för investerare.
Men låt oss ta ett steg tillbaka. Varför har fastighetssektorn lyckats återhämta sig från den internationella krisen så mycket att den har blivit drivkraften för den nationella ekonomin?
För att kunna besvara den här frågan måste vi utgå från ett antagande. Fastighetssektorn i något land är en av de första som inträffade i en kris när det finns situationer med stor ekonomisk försiktighet. Kollapsen i oljepriserna, devalveringen av rubeln, förde den ryska fastigheten på knäna. Men ändå har den ryska ekonomin lyckats återhämta sig från 2016.
Företag och företagare har återfått förtroendet för fastighetsmarknaden och börjat investera igen. Genomförandet av de viktigaste territoriella ombyggnadsoperationerna möjliggjorde en ökning av transaktionernas genomsnittliga storlek.
Vi talar om 1,7 miljarder mer, registrerade 2020 jämfört med en ökning med 1,4 året innan.

Transaktionernas genomsnittliga storlek är dock ännu inte lugnande för att kunna prata om en verklig historisk vändpunkt i den ryska fastigheten. Det skulle faktiskt vara nödvändigt att överskrida 3,3 miljarder rubel, tidigare registrerade. Men faktum kvarstår att, till skillnad från många andra ekonomiska sektorer, försvarar även fastighetssektorn mycket väl från ihållande politiska spänningar, som naturligtvis skulle begränsa den nationella fastighetsdynamiken.

Och medan sektorn drivs av en imponerande boom av utländska investerare, representeras ett annat tecken på återhämtning av ett regeringsprojekt som syftar till att utöka befintliga bostadsområden.

Hur kommer ryska fastigheter att utvecklas? Vi kommer att ta reda på tillsammans, i nästa guider, signerade Realigro!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB