Hållbarhet och fastigheter: effekterna

Covid-19 har vänt allas liv upp och ner. Vi befann oss inför val, ändra perspektiv, sätta en broms på våra projekt. Men trots att varje individs prioriteringar har förändrats verkar det finnas en fast punkt i fastigheter. En konstant, som istället för att försvinna eller gå in i bakgrunden, har fått betydande betydelse. Vi pratar om förhållandet mellan fastigheter och hållbarhet. Men hur kommer detta resultat?

Låt oss analysera allt från början. År 2019 började det som kan definieras som en "trend reversering". Från i år har faktiskt både fastigheter, men även andra ekonomiska sektorer haft ett större intresse av att skydda hållbarhet. I de tidigare guiderna talade vi faktiskt ofta om hur man genom användning av ekokompatibla och extremt naturliga material, men också med högteknologiska system, inträffade en revolution på fastighetsmarknaden. Revolution, som inte bara involverade bostadsmarknaden utan också detalj- och kontormarknaden. Hållbarhet, både ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Dessa tre variationer av detta koncept har gjort det möjligt för många att öka värdet på deras egendom. Andra tycker att de gör en investering som på sikt kommer att ge ytterligare fördelar.

Det har talats om energiklasser, hemmeautomation och fortfarande noll påverkan. Kort sagt, alla inriktade på en dubbel funktion: att sensibilisera och förbättra.

Men hur kommer detta våg, trots Covid-krisen, att vara instoppbart?
Vi börjar från lyxsegmentet, och vi gör ett argument genom uteslutning. Vi vet att marknadsmålet inte är särskilt priskänsligt (par excellence). Anledningen till att det är inte förvånande att det inte registrerade en ändring.
Efter att ha eliminerat det högre marknadssegmentet går vi vidare till det medelstora.

I detta fall är orsakerna till ökningen av intresset för hållbarhet olika.
Vi antar att segmentet har harmoniserats i termer av priser med tillkomsten av Covid-19, vilket har lett till en verklig devalvering i vissa fall av fastigheter (tänk på de områden som drabbats mest av epidemin).

Behovet av att fokusera på hållbarhet startar från en individs psykologiska säkerhet, nu förankrad i hans investerare mentalitet. Med tanke på mångfaldig information om vikten av hållbarhet, som har bombarderat vårt sinne under de senaste åren, är det uppenbart att notera hur en initialt marginell aspekt har blivit '' kärnan '' i processen att välja en fastighet. Spenderar mer ja, men under förutsättning att de grundläggande parametrarna för hållbarhet respekteras. Dessutom, precis "tack vare nödsituationen, var det möjligt att förstå hur det är nödvändigt att innehålla konsumtion i ditt hem, men att behålla den komfort vi behöver oförändrad.
'' Av nödvändighet, dygd '' sade de gamla, och vi kan säga att de har sett oss länge.

Kommer denna trend att fortsätta? Vi hoppas att även efter pandemin kan denna "vägledande" linje förbli i vår modus vivendi också i processen att välja en egendom!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB