Senaste nyheterna från Irland: stigande hyror

Irland talar tydligt. Det är hyrorna i polposition. I en värld som helt är uppslukad av Coronavirus-krisen verkar Irland inte vilja stoppa någon typ av fastighetsutveckling. Enligt resultaten från de senaste statistiska undersökningarna verkar både efterfrågan och utbudet ha ökat exponentiellt om man hänvisar till hyreskontrakt.
Men hur kom det till denna nivå? Låt oss ta reda på varandra genom att noggrant läsa de följande raderna.

Vi antar att antalet annonser (i allmänhet) har ökat med 13% över hela landet. Men det är nödvändigt att förstå vad fenomenets dimensioner är. Först och främst är det nödvändigt att betona att de flesta hyrorna är koncentrerade till Dublinområdet. Vi talar om 300 extra tillkännagivanden jämfört med förra året. Och efterfrågan är också särskilt koncentrerad inom detta område. Detta segment, hyresegmentet, ökade därför med 64% jämfört med förra året om vi överväger Dublin.

En betydande ökning, som verkar uppmuntra en rik basmarknad som inte är mycket öppen för utsidan. Irland är, som vi ofta har sagt, känt för sin knappa öppenhet för internationella relationer när det gäller fastigheter. Endast lyxsektorn, med tanke på de redan höga standardpriserna, förblir ständigt påverkad av utländska portföljer.

Men vad är kopplat till ökningen i antalet fastigheter som krävs för hyresavtal, mitt i landets centrala område?
Utan tvekan är förekomsten av fler fastigheter tillgängliga på marknaden kopplade till den starka kollaps av turismen. Speciellt i de mer centrala områdena, med ökat turistintresse, registrerade de en tillgänglighet som motsvarar 150 enheter mer än under samma period av 2019. Trots referensskalan är den fortfarande mycket begränsad (med tanke på att Dublinmarknaden täcker hela efterfrågan, behöver ett erbjudande på cirka 1000 hus tillgängliga per vecka), denna vändning, kan ändra hela strukturen på fastighetsmarknaden.

Vad är den paradoxala situationen? Även om det finns denna enorma ytterligare tillgänglighet av volymer på marknaden, är behovet av att utöka erbjudandet för en växande efterfrågan dag efter dag akut. Nya är projekten i rörledningen för att förbereda en ny organisationsstruktur för den irländska hyresmarknaden, som troligen kommer att förbli i beredskap på grund av Coronavirus-situationen. (i Irland kommer det faktiskt från och med imorgon att bli en lockdown).


Priserna är dock de mest prisvärda områdena perifera. Det börjar från minst 800 euro upp till max tak på över 1200 euro.

Men hur kommer den irländska situationen att utvecklas? Vi kan inte ge ett visst svar, men uppenbarligen är en siffra tydlig: Irländska fastigheter är inte längre baserade på försäljning och köp av fastigheter, utan på undertecknande av hyreskontrakt. Men om du vill veta mer måste du bara hålla dig uppdaterad på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB