Fintech och fastigheter

Finans, teknik och fastigheter har äntligen gått samman. Detta är en av de senaste nyheterna som har upptäckts under den senaste perioden, från världspanorama över fastigheter.
De tre sfärernas engagemang är inte särskilt nyligen. Men tillämpningen av denna union på fastighetsmarknaden gör det. Under de senaste åren har faktiskt olika typer av förhandlingar alltmer involverat finansvärlden. Men vad berodde denna förändring på som modifierar fastighetsmetoderna?

Utan tvekan är denna situation resultatet av inträde av nya enheter till fastigheter, såsom fonder och kapitalförvaltningsföretag. Dessutom har investeringar i verkliga tekniska revolutioner, som har gjort det möjligt för oss att omfatta ett bredare och mer komplext fastighetssystem, bidragit till att skapa stöd för en situation som redan är tillräckligt dynamisk. Varför var teknikens roll så avgörande?

Först av allt, särskilt i många länder där intern byråkrati begränsar, är det viktigt att uppmuntra och underlätta investeringar när det gäller effektivitet, metoder och besparingar.
Å andra sidan är det emellertid inte möjligt, endast med hjälp av teknologisektorn, att lösa några grundläggande steg som rör lösningen av någon fastighetsaffär. Ett exempel? De reglerande och godkännande aspekterna, som skiljer sig från land till land.

Bland de tekniker som används för fastigheter, genom vilka det är möjligt att ytterligare förbättra dynamiken i samband med det, identifierar vi '' blockchain''-systemet. En helt italiensk teknologi, som vilar på dess funktionalitet i flera faser: den första, avseende skapandet av operationens digitala pass, den andra för att skapa ett detaljerat kort som innehåller olika information om fastigheten, tidigare upprättade avtal och all information avser fastigheten själv. Fokuspunkten för denna nya teknik, tillämpad på fastigheter, ges av omöjligt att ändra den tidigare informationen. Därför större säkerhet för investeraren, ägaren och i allmänhet de som vill ha det mesta av informationen om fastigheten. Ett fastighetsregister inom allas räckvidd.

Ett annat element till förmån för denna union representeras av crowdfunding-plattformarna. Det senare gör det möjligt att skaffa kapital även i form av skuld, även för små investerare. Genom att göra det är det därför möjligt att utvidga gruppen av potentiella investerare och föra dem närmare finansvärlden.

Uppenbarligen har båda systemen som nämns ovan inte varit helt harmoniserade. Även om detta italienska initiativ faktiskt verkar ha uppskattats också i andra länder, är det fortfarande tydligt att det kommer att bli nödvändigt att försena för att få ett bestämt mer homogent system. Oavsett om det är ny teknik eller innovativa system som ska antas, återstår dock den byråkratiska - administrativa kulturen och traditionen att påverka alla val avseende fastighetsmarknaden väsentligt.

Det är därför inte känt hur situationen kommer att utvecklas. Men utan tvekan verkar unionen mellan fastigheter, teknik och finans verkligen vara framgångsrik!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB