Schweiziska fastigheter: psykologiska risker

Schweiz, som alltid har erkänts som en neutral nation, har också påverkats under denna pandemiperiod. Inte bara på ekonomisk nivå, utan framför allt inom vår sektor, fastighetssektorn. Naturligtvis har Coronavirus också påverkat Schweiz ... men hur? Vilka dimensioner har denna pandemi? Låt oss ta reda på tillsammans på grundval av tillgängliga data.
Under det första kvartalet 2020 påverkade Covid-krisen nästan noll på fastigheter. Det räcker med att säga att de planerade transaktionerna helt har slutförts och priserna på bostadsfastigheter (ockuperat) har sjunkit något. Endast 0,43%. Under de första veckorna i april spelade dock den psykologiska faktorn ett dåligt skämt.

Många potentiella investerare tog ett steg tillbaka innan de anpassade sig till fastighetsmarknaden. I själva verket förväntas en högre säkerhetsnivå, vilket kan möjliggöra en definitivt mer riktad och medveten handling. Långt ifrån obalanser i marknaden.

Vad kännetecknas denna psykologiska risk? För investerare är det frågor som rör två huvudfaktorer:
- Med fallande priser
- Till överhettning av marknaden

Och även om det bara är två variabler verkar det som om den schweiziska fastighetsmarknaden är extremt knuten till dessa potentiella kritiska frågor.
Men hur kommer schweiziska fastigheter att utvecklas under de kommande månaderna?

Det finns en plan, men frågorna efter lågkonjunkturen säkerställer inte att den kan uppnås fullt ut. Transaktioner på marknaden kommer dock att vara extremt begränsade. I ett senare skede kommer en större öppning att utvecklas.
Det är inte förvånande att det i Schweiz har uppstått en blockering som inte så mycket berodde på den ekonomiska - finansiella, men psykologiska - sociala situationen. I ett land där regleringssystemet, även om det är extremt styvt, är ett av de mest respekterade i världen av medborgarskap, förstår man hur, frånvaron av stabilitet, får individens psykologi en känsla av desorientering och desorientering.

Den schweiziska fastighetsmarknaden är också bland de mest varierade. Men du vet, baspriserna är fortfarande högre än det europeiska genomsnittet, med ett verkligt exklusivt lyxsegment. Det finns dock ingen brist på investerare som, medveten om styrkan i den schweiziska fastigheten, beslutar att hälla sina besparingar inom denna sektor. Antingen för en enkel investering för framtiden, eller för att själva vara generatorer av ett erbjudande som kan locka intresserade kunder.

I allmänhet hoppas man att denna blockering kommer att lösas så snart som möjligt, vilket gör att schweiziska fastigheter kan återvinna aktier. Om situationen varar kan alternativt en stagnation i sektorn inte uteslutas. En situation som inte är särskilt tydlig men förhoppningsvis kan utvecklas på bästa sätt.
Tyvärr över hela världen bevittnar vi en enastående kris. Så det är inte förvånande att till och med ett så starkt tillstånd kan drabbas av ett återfall.
Det som är säkert är att vi på Realigro kommer att fortsätta uppdatera dig på vår portal.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB