Klimatförändringar: Australiens vändpunkt

Vem sa att fastigheter inte kan hjälpa till i kampen mot klimatförändringarna?
Tja, nyheterna vi kommer att prata om idag handlar just om hur ett australiensiskt företag har gjort sin fastighet mer hållbar. Genom att reflexivt hjälpa till i kampen mot klimatförändringarna! Är du nyfiken på att veta mer? Så om du är redo kan vi starta vår spalt idag! Idag tar vi dig till Sydney, Australien. Specifikt i förorten Wilton.

Faktum är att ett nytt initiativ har tillkännagivits, vilket möjliggör eliminering av mörka tak från hus. Detta kommer faktiskt att bidra till eliminering av värmeabsorption, såsom förklaras i följande rader. Referensområdet är faktiskt känt för sina mycket höga temperaturer, ofta nära 50 ° C under de hetaste årstiderna. Genom att eliminera de mörkare färgerna, just på taken, blir det möjligt att undvika överdriven värmeupptagning som år efter år genererar en betydande temperaturökning i hela området. Men den nya räkningen stannar verkligen inte där! Det är definitivt mer komplext och artikulerat. Låt oss ta reda på mer!

Återigen för att uppmuntra både fastigheter men också skyddet av den omgivande miljön och atmosfäriska förhållanden, undersöks ytterligare parametrar. Såsom till exempel att tillhandahålla grönområden. I detalj, skapa verkliga korridorer av träd mellan nya byggnader och redan befintliga. Det saknas inte heller några initiativ för att skapa nya bostäder. Alltid med tanke på kampen mot att sänka temperaturen. Enligt den senaste klimatrapporten från IPCC har temperaturen i Australien stigit med 1,4 ° C. Den maximala tröskeln för Parisavtalen var 1,5 ° C. Det är därför som överskridande av denna nivå verkligen skulle riskera hela området. För att förhindra att detta katastrofala resultat uppnås var det utan tvekan nödvändigt att vidta dessa nya åtgärder. Men staden Wilton var verkligen inte den första som tog dessa initiativ som definierades som '' coolt tak ''.

Sedan en tid tillbaka har ett program som syftar till att sänka temperaturer också invigts i New York. I det här fallet är orsakerna mer än uppenbara, med tanke på storleken på metropolen.

Men varför då välja att använda ljusare färger på husens tak? Svaret finns i de vetenskapliga lagarna som i detta fall kombineras med de för färgstudier. Det räcker med att säga att på de hetaste platserna i världen är de flesta husen helt vita. Detta beror på att den vita färgen till skillnad från den svarta färgen (som naturligt lockar ljus, därför värme) kan reflektera all värme som därför inte absorberas. Ändrar inte omgivande temperaturer. Men också inne i själva byggnaden!
Nyfiken som fenomen, eller hur? Vem vet hur mycket detta initiativ kommer att kunna sänka temperaturen och hålla den under den fastställda tröskeln.

För att få veta mer om detta och många andra nyheter relaterade till fastigheter, ja ... stanna hos oss! Varje dag kommer vi på Realigro att ge dig alla de mest speciella nyheterna om vår sektor!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB