Att köpa ett hem är mer bekvämt än att hyra. Här är varför

Förmodligen på grund av den kris som slog Amerika först och sedan Europa har fastighetsmarknaden också förändrats. I själva verket registrerades också en trendomvandling på det föredragna sättet för investerare att köpa en fastighet i Italien.

Om de senaste åren var potentiella köpare orienterade sig på leasingavtal, som mindre bindande ur ekonomisk synvinkel och billigare, eftersom de inte föreskrev omedelbar utgivning av en total men månatlig kurs, numera registrerade fastighetsmarknaden en betydande ökning av försäljningskontrakten.



Det är uppenbart att det inte är fel att inte gå in på detaljer, eftersom det finns olika typer av egenskaper och möjliga alternativ om försäljningen av tillgången.



Låt oss gå in i detalj.



Vilka är de faktorer som gynnar dem som avser att teckna ett försäljningskontrakt?

För närvarande ökar hyrorna i alla italienska skäl (med nödvändiga skillnader). Medan de priser som krävs för försäljning är stabila eller ännu lägre än tidigare år.

Italiens öppenhet mot gröna byggnader var gynnsam, vilket möjliggör lägre konsumtion och en långsiktig ekonomisk avkastning (även på ekologisk nivå).

I de stora städerna är sökandet efter hyresbostäder ännu mer komplicerat på grund av korta leasingavtal, vilket många ägare föredrar eftersom de inte förutsätter insolvensrisker.



Till dessa element av mindre betydelse läggs de så kallade "nollräntorna" och de minsta BTP-värden genom vilka 8 år efter köpet och antagit en tjugoår fast ränta med stabila priser, balansräkningen tenderar till förmån för köparen snarare än hyresgästen.



Även om det finns en allmän tendens att välja försäljning snarare än hyra, finns det fortfarande en liten del av investerare för vilka det fortfarande är värt att skriva en hyra.



Om i stora städer, som tidigare nämnts, det är perioden med stor försäljning, i små företag eller snarare i lyxiga bostäder av stor storlek (som kommer att vara upptagna i mycket mer än de vanliga 10 åren) är investerare riktade mot hyror för att undvika att värdet av byggnaden inte ökar tillräckligt över tiden för att avskriva kostnaderna.



De statistiska uppgifterna bekräftar också att priset från tegelstenar från 2010 till idag har genomgått betydande förändringar: -23,1% värdet av befintliga bostäder, + 0,7% av de nya.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB