Boom i Chile: ekonomisk tillväxt uppmuntrar investerare

Den chilenska fastighetsmarknaden är oroande. Huspriserna har sjunkit i 2016 efter införandet av mervärdesskatt på 20%, men idag verkar det som om denna situation har blivit omvänd, vilket innebär en kraftig ökning inte bara i ekonomin, men framför allt på fastighetsmarknaden.



Denna omständighet har uppmuntrat investerare som har bestämt sig för att kasta sig huvudet in i den chilenska tegelstenen, ivriga att köpa en lägenhet i Chile.

För närvarande har fastighetsmarknaden i Chile återhämtat jämviktssituationen som funnits före 2016.



I augusti meddelade dessutom ett skatte moderniseringsprojekt 12 åtgärder som syftar till att öka tillväxt och utveckling i samma land.

En fysisk eller juridisk person, bosatt eller inte i landet, är fri att köpa fastigheter (utom i grannområdet).



Även de äldsta husen är tillbaka i modet och blir en symbol (såväl som en bra) som är nödvändig för att komma till investerare, älskare av vintagestrukturer och avlägsen från modernitet.

En "måste-ha" -investering som har gjort det möjligt för Chile att återvända till listan över de mest önskade länderna att bygga från början eller köpa en lägenhet.



Det bör noteras att de totala kostnaderna för en fastighetstransaktion är mycket låga. Detta ökar och påskyndar den ekonomiska avkastningen på fastighetsmarknaden (en bekvämlighet att inte underskattas).



När det gäller de numeriska uppgifterna om robust ekonomisk tillväxt noterades positiva toppar från år till år (från 2016) på 5,6%. Ett utmärkt resultat om du tror att för bara två år sedan gick landet genom en recessionskedja.

Arbetslösheten är också mycket låg. Ungefär 3%, klart minskande jämfört med 2016.



Det hoppas att denna trend kan fortsätta oavbrutet, och vem vet, kanske nästa köpare kan vara dig!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB