Hawaii: s fastighetspriser stiger: mardrömmen av 2018

Hawaii, ett underbart paradis som för närvarande är ett helvete för fastighetsmarknaden. Enligt statistiska uppgifter har genomsnittspriset för ett enfamiljshus nått sitt historiska maximum. 800 000 dollar, det här är priset.



Investerarnas intresse av att köpa en lägenhet i Hawaii är oroande, så mycket att även forskningen på denna mycket eftertraktade destination blir alltmer sällsynt och fokuserar endast på korta vistelser.



Den sista undersökningen ägde rum bara i december. Från månad till månad stiger priserna med 3% mer än de föregående, vilket medför en egenskapsbobbelprincip.



Orsaken till denna ökning har sina rötter i vulkanutbrottet av vulkanen Kilauea, som förstörde 600 hus.

Bara för att få en idé är mängden lava som flyr från vulkanen tillräcklig för att täcka 50 000 olympiska simbassänger. Det är därför inte svårt att förstå både omfattningen och allvaret av skadan, inte bara på fastighetsmarknaden utan i hela det ekonomiska systemet.



På grund av detta oväntade fenomen har det varit nödvändigt att höja nivån på fastighetspriser, varav de flesta är ärvda och extremt lyxiga (villorna från 60-talet är bland de mest populära på fastighetsmarknaden).



Problemet är inte så mycket ökningen av fastighetspriserna. Hur mycket oförmåga att sälja dem.

Återigen enligt statistiska uppgifter har antalet bostadsrätter som sålts i november minskat med 15%.



Ordföranden i Honolulu Relators Board, Darryl Macha, sade att "försäljningen på bostadsmarknaden i Oahu normaliserar, trots ökningen av lager under kvartalet 2018".



Det är dock nödvändigt att genomföra en politik som syftar till att jämföra priser, med tanke på att mer än 2/3 av husen som säljs på marknaden prissätts till mer än 800 000 dollar, medan bostadsrätterna inte faller under 500 000 dollar.



Det bör också komma ihåg att insolvenslånet också ökade efter vulkanutbrottet och utsatte många individer för risken för avskärmning.

Tillagt till detta är också den höga brottsligheten, vilket uppenbarligen inte hjälper Hawaii att återhämta sig.



Det hoppas att 2019 kan vara året för återhämtning av detta paradis som upplever en plötslig men tyvärr extremt lång bitterhet.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB