Fastighet med utsikt över havet: i Irland är det boom men till vilket pris?

Dublin, Galway, Causeway Coast, Dingle är bortskämd för valet när det gäller denna nation. Kullarna och de stora expanserna har varit föremål för många biografiska mästerverk: hela Twilight sagan, Star Wars, Harry Potter rätt för att nämna några.

Med en lång historia markerad av krig och kamp för övermakt av världsmakterna, är Irland i dag en medlemsstat i Europeiska unionen och är en oberoende och suverän republik.



Trots att den inte används allmänt, är den väl integrerad i den internationella ekonomin, liksom att vara världens ledande exportör av programvara och tjänster relaterade till den avancerade tertiära sektorn.



Och på fastighetsnivå?



Ronan Lyons, en välkänd ekonom, har analyserat ett extremt unikt fenomen som driver investerare som vill köpa hus i Irland galet.

Analyserat över en miljon förteckningar på de olika fastighetsställena i landet uppstod en viss siffra som förenade omkring 60% av de berörda parterna (eller till avtal om försäljning eller leasing).

Köp en havsutsikt hemma.





Hittills ser det ut som om det är helt normalt, eftersom Irland har en underbar kustlinje med ett spektakulärt naturlandskap.



Var är detaljobjektet för denna forskning?



Trots den betydande ökningen av inköpspriset på bostäder, som står i proportion till havet, drivs den irländska fastighetsmarknaden av de dyraste husen, på de högsta och kuperade kusterna, vilket garanterar en full nedsänkning i naturen.



Husen som ligger inom en radie av 1 km från stranden ökar deras värde med minst 6 200 euro, medan de inom 500 meter av klippor är i genomsnitt 7 000 euro.



Dessa siffror tilldelar vad som länge inte har kvantifierats: värdet av havet i samband med en bostad.



I procenttal talar vi om 35% mer än köpeskillingen för ett hus i mitten.



Den senare börjar faktiskt från en bas på 200 000 euro (standardboende) upp till 500 000 när det gäller villor eller hus med stor trädgård och pool.





Om du har en lucka på upp till 7000 euro kan du smaka av havsbrisen, hur kan man säga nej till en liknande investering?



Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB