Fastighetsfeber i Salento: det är därför som VIPs väljer det.

Italien har många platser av extraordinär skönhet från nord till syd, var och en med olika egenskaper. Utan tvekan är en av de platser som de senaste åren varit särskilt framgångsrik från en internationell synvinkel, Salento. Området har utsikt över två hav: Joniska och Adriatiska havet, som, när de möts, erbjuder ett fantastiskt skådespel till observatörer som är nära Punta Palascia.



Inbäddat i historia och en kultur som har sina rötter i det antika Grekland har Salentohalvön valt ut av många kändisar och internationella stjärnor som den perfekta platsen att bygga ett eget hem. Den första som invigde denna fastighetsfeber var Helen Mirren, liknande val av Francis Ford Coppola, Meryl Streep, Vasco Rossi, Madonna och Bono Vox. Men vad driver dessa kändisar att stanna och köpa lägenheter i Puglia?



Utan tvekan är närheten till havet en av hörnstenarna i detta val. Oavsett om du är på Adriatiska eller Joniska kusten, erbjuder halvön några av de vackraste stränderna och kusterna i Europa. Från en konstnärlig synvinkel kan de som besöker området bara gå vilse i Lecce-barocken, som ofta har varit bakgrunden till flera filmer av regissören Ferzan Özpetek, så mycket att samma folk har bytt namn på "Piazzetta Carducci" i '' piazzetta Özpetek ''. Mat och vin spelar också en viktig roll: det berömda Negramaro-vinet, Gambero Viola di Gallipoli och Pasticciotto.





Men hur mycket kostar det att köpa ett hus i Salento?

Den startar från minst 75 000 euro för hus i inlandet, 150 000 euro för de gamla villorna i barocken, upp till högst 300 000 euro för de nyrenoverade fastigheterna några kilometer från kusten. När det gäller hyrda hus är lösningarna ännu mer varierade. Gårdarna är mycket trånga, gamla hus i gröna Salento landsbygden, renoverade i ljusa färger (vanligtvis vita) och "torra" väggar (typiska för området).

Priset är ca € 30 per natt. Det är också möjligt att stanna nära kusten i lägenheter med stora trädgårdar för 450 € per vecka. Om du letar efter avkoppling, kan du inom en fantastisk utväg utnyttja faciliteter med spa, simbassänger och stall, idealisk för familjer eller par, med priser från € 110 per person. Förutom de tjänster som erbjuds av hotellägare är det värt att komma ihåg att det finns många festivaler och mässor av typiska produkter som, särskilt på sommaren, animerar samhället Salento.

Varje by ger besökare möjlighet att fördjupa sig i kulturen på platsen genom smaker, traditionell musik och det omistliga landskapet. Bland de mest kända händelserna kommer vi ihåg "La Notte della Taranta" i Melpignano, folklore natten där populärmusik och "pizzica" är huvudattraktionen, som samlar turister från hela världen varje år.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB