Fastighetsbubblan i Australien: nyckeln är i utländska investeringar

Även en av de mest avantgarde nationerna med den högsta nivån på välbefinnande i världen upplever en krisperiod inom fastighetssektorn, vilket påverkar de som är intresserade av att köpa ett hus i Australien.

Faktum är att Australien försöker styra bostadsprisbubblan, särskilt i storstäder, genom hjälp av utländska fastighetsinvesteringar, som är inriktade mot

mer i helt nya hem.



Fastighetspriserna är så höga att de ger en av de största australiensiska städerna, Sydney, den näst dyraste staden i världen, andra enbart till Hong Kong.



Trots att volymen av transaktioner inte är så hög har huspriserna ökat

plötsligt.



Anledningen till att den australiensiska regeringen har börjat minska den starka efterfrågan på inköp, för att avhjälpa detta dödläge som bedövar landet, begränsar cirkeln för de stödberättigade köparna, bara till ett extremt rikt mål.



Det är hoppas att priserna på tegelstenen sänks till minst 30% av byggnadens värde, för att återvända till en situation på fastighetsmarknaden och fri från dessa icke likgiltiga hinder.



Reglerna för att skydda alla potentiella köpare trädde i kraft redan 2016 när situationen var mindre dramatisk.



Men den starka ökningen av befolkningen (framför allt på grund av de unga som årligen ser i Australien det "lovade landet" för självbestämmande) har framkallat en parallell ökning av efterfrågan.



Det bör noteras att levnadskostnaderna på den australiensiska kontinenten är en av de högsta i världen, men vem som helst kan, även med fler jobb (regelbundet registrerad) för att uppnå en mycket hög nivå av välbefinnande och en solid ekonomisk bas.

Så för en bosatt, är denna fantombubbla märkbar till viss del.

Problemet är just för utlänningar som för en uppenbar nödvändighet behöver hitta en lägenhet för att flytta till denna kontinent.



Prognoserna tillkännager att, omöjligheten för många köpare, att ha lyx (för nu är det lyx) att köpa en fastighet i Australien, kommer att leda den senare att välja att teckna ett leasingavtal eller, ännu värre, att välja för ett annat land.



På så sätt tenderar den australiska tegelmarknaden att försämras och en prisnedgång kommer att vara möjlig på det uppskattade tröskelvärdet (och framför allt hoppat) av regeringen.



Vi hoppas på bättre tider!





Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB