MARKNADSÖVERSIKT AV GIBRALTARS HUSMARKNAD

Gibraltars bostadsmarknad är "stark" tack vare en växande ekonomi och mycket låg arbetslöshet. Under de senaste åren har territoriet blivit ett knutpunkt för onlinespelindustrin och för företag inom finansiella teknikföretag, som tillsammans står för nästan en fjärdedel av områdets jobb.

Gibraltar är bara 2,6 kvadratkilometer och det är för närvarande under en byggboom, eftersom utvecklare försöker möta uppbättad efterfrågan på bostäder som skapats av tillströmningen av utländska arbetstagare, varav många gynnar den moderna utvecklingen kring marinorna i Ocean Village och Queensway Quay.

Regeringen uppmuntrar också ombyggnaden av Upper Town, ett historiskt och mycket elegant område som har övergivits. Ett tidigare poliskvarter där det nyligen omvandlades till lägenheter.

Under de senaste fem åren har hushållens priser stadigt ökat. En ny högkvalitativ lägenhet säljer i genomsnitt cirka 5 500 till 6 000 pund per kvadratmeter, jämfört med cirka 4500 till 5 000 pund för fem år sedan.

Marknaden för uthyrning är också mycket stark.

Under det närmaste året kommer cirka 400 nya enheter med ett till fyra sovrum att bli tillgängliga, och ytterligare 500 till 600 studior och ett sovrum ligger i planeringsstadiet, vilket kan överhettas marknadens nedre ände som spekulanter och köp-till-hyres investerare swoop in. De flesta människor som kommer att bo och arbeta i Gibraltar.

Ungefär tre fjärdedelar av utländska köpare är brittiska. Resten är framför allt europeisk, även om det också finns israeler och australier.

Även om efterfrågan drivs i stor utsträckning av importerat arbete, lockar den starka hyresmarknaden också utländska investerare.

Regeringens skattestruktur tenderar att attrahera rika individer, eftersom det inte finns några kapitalvinster eller arvsskatt.





[från NYTimes]

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB