Lyxfastighetsmarknad i italienska Rivieran

Den italienska Rivieran har två lyxmarknader: den östra Rivieran di Levante, som inkluderar turistflödena Portofino, Santa Margherita och Cinque Terre; och den västra riviera di Ponente, som sträcker sig från Genua till Frankrike. De två områdena är simila, men öst är mer övervärderad, och därefter dyrare.
Foe exempel egenskaper i Portofino och Santa Margherita sälja för 15.000 till 20.000 euro en kvadratmeter. I väster, runt San Remo och Imperia, är priserna cirka 6 000 till 7 000 euro en kvadratmeter.

Lyxfastigheter börjar på 1,5 miljoner euro på västra Rivieran och går upp till 2,5 miljoner euro i Cinque Terre och 5 miljoner euro i Portofino och Santa Margherita.

Lyxpriserna på västra Rivieran har stigit cirka 1% per år sedan 2016 efter att ha fallit under den globala lågkonjunkturen 2008. På östra Rivieran har lyxpriserna varit stabila för de flesta de senaste åren, även om de i särskilt eftertraktade områden har ökat med så mycket som 5% per år, på grund av begränsad lista.

Utländska köpare av lyxfastigheter på västra Rivieran tenderar att vara europeiska, men det finns ingen övervägande nationalitet. Under de senaste åren finns det köpare från Tyskland, Frankrike, Schweiz, Monaco, Skandinavien, Storbritannien, Ryssland, USA och Australien.





[från NY Times]

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB