Tysk konstruktion: bommen i 2018.

Efter att ha separerats i 28 år från Berlinmuren, har Tyskland lösat sig både ur social och ekonomisk synvinkel och blir idag en av de mest internationellt kända krafterna. Framstegen påbörjades omedelbart och rörde toppen av framgång ur byggnadssynpunkt 1995, med återuppbyggnaden av Östberlin: 603 tusen byggda lägenheter med en annorlunda strukturkris som har halverat sysselsättningen inom sektorn.

Under de följande åren - mindre lysande just på grund av ovannämnda fas - har antalet nya lägenheter fallit oavbrutet för att röra de 160 tusen enheterna 2009. Från 2009 till 2012 - i en period av monetär kris - har den långsamma återhämtningen ledde till att en högre nivå uppnåddes och ökade med ca 20%.

Enligt noten kommunicerades i början av juli av Statistische Bundesamt, uppfördes 2012 cirka 200 600 lägenheter: 10% mer än 2013, där "plus" var 15%. Och här påverkar den demografiska situationen stor ekonomi: med ankomsten i Tyskland av cirka 1 miljon flyktingar år 2016 har efterfrågan nått orimliga nivåer. Den senare, i samband med ett bidrag på 15 miljarder euro från regeringen för att återställa vägar och broar, har ökat försäljningen av byggsektorn avsevärt med 2,3% och rör 2015 miljoner euro år 2017.

IFO (Institutet för ekonomisk forskning - München) fann att de där åren investerade medborgarna sina besparingar betydligt i fastigheter, eftersom ECB: s låga räntor drev fler och fler tyskar att välja markinvesteringar snarare än de vanliga sparkontoerna.

Det beräknas att endast cirka 300 tusen lägenheter har slutförts 2016, med sysselsättning inom sektorn 790 tusen anställda, 10% mer än 2009. Under första kvartalet 2017 ökade omsättningen för tysk konstruktion, De gjorde en årlig poäng på 14,3%.

Men det är inte allt.

Tillväxten hade också rabatter i form av hyra i fastigheter och uppgick till 3,5% mer än året innan. En ostoppbar tillväxt som inte har slutat 2017, men som fortsätter idag övergår till och med alla förväntningar. Enligt federationen för den tyska byggbranschen ökade omsättningen med 7,8% under första halvåret, medan kommersiell konstruktion sätter turbo och slår bostadsräntorna på gång.

Även här är uppgifterna för de första sex månaderna tydliga: +9,8% ökning av omsättningen och 11% ökning av orderingången. Siffrorna för offentliga byggnader är något lägre, med en omsättningsökning på 6% och en orderökning på 5%. Men höga nivåer som bara representerar en sektor av en av de mest inflytelserika staterna i vår tid.

De nya byggnaderna fortsätter att växa igen 2019 med en hastighet på 7 procent. Förbättring, men på lägre nivåer, även omstruktureringen med en ökning med 2% jämfört med 2017. Närmare detaljer är uppskattningen av bostäder uppskattad att öka med 3,3% medan de inte är bostäder 2,7%. Allt detta kan hänföras till Tysklands goda ekonomiska tidpunkt och den stora efterfrågan på bostadsenheter som är nödvändiga för att hitta boende för nyanlända emigranter.

Om du är intresserad av att köpa en fastighet i Tyskland kan du besöka Realigros webbplats där du hittar den lämpliga sektionen.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB