Ska du sälja ditt hem eller renovera?

Köpte du ditt hem med tanken att du inte skulle behålla det under en lång tid? Är du nu knuten till ditt hem och känner att renovering skulle det vara tillräckligt? Du kanske känner för dig och ditt hem är inte den perfekta passformen, och det är okej. Du har några alternativ att överväga. Ska du sälja ditt hem eller renovera?

Det är normalt att du vill ändra saker runt i ditt hem, även när du bygger det från början. Du kommer att lära dig att vissa saker skulle fungera bättre på vissa ställen och att ett sovrum borde ha strukturerats annorlunda och så vidare. Till exempel: "Jag älskar mitt hus, men badrummet är inte tillräckligt stort." Mindre förändringar kan göras med renoveringar, men om du är på den punkt där det finns ett överflöd av förändringar som behöver göras, så kan det vara mer lönsamt att sälja och köpa ett nytt hem. Renoveringar kan vara kostsamma och sakerna lägger upp beroende på vad du gör. Tänk på kostnaden för alla förändringar och om du kan hitta en ny plats till ett överkomligt pris.



Problemen kan inte uppstå i hemmet. Det kan vara det som ligger utanför hemmet som orsakar problemen. Kanske är du på vattnet, och ditt hus översvämmer hela tiden eller du är belägen på en upptagen väg, vilket är högt och överväldigande för dig. Det finns problem som du kanske inte har insett förrän du flyttade in. Det är också bra för att du inte behöver stanna på ett ställe om du äger ditt hem. Du har många olika alternativ att överväga. Det är en av de vackra faktorerna om att äga din egen plats och att kunna styra dina beslut.



En stor beslutsfaktor beror på huruvida ditt hem är var ditt hjärta är. Har du ett bra förhållande med dina grannar? Hur känner du dig om ditt hem och de omgivande platserna? Är du i ett område som växer? Om du älskar området du befinner dig i och du har starka band med dina grannar, kanske renovering är det rätta alternativet för dig. Om du inte har kopplingar till dina grannar och inte särskilt njuter av den plats du är i, så kan försäljningen vara det rätta beslutet för dig.



Du kan vara på det stadium där din familj växer och det finns inget sätt att få ett sovrum att skapa ett sovrum i det utrymme du redan har. Du måste antingen renovera och bygga på ett annat rum eller hitta en plats som har tillräckligt med sovrum för din familj. Det här är frågor du behöver fråga dig själv och undersöka för att se till att de är i budgeten. Du vill också se till att dina förskottskostnader ger en avkastning på din investering. Vissa hemuppgraderingar täcker inte hälften av sina utgifter, medan andra kan få tillbaka 80-90%. Återigen beror allt på hur stor en renovering du vill ha.



Det bästa sättet att avgöra om du ska sälja eller renovera ditt hem är att bestämma vad som behöver göras med ditt hem. Börja sedan prissätta allting och skapa en budget. Titta även på andra bostäder som ligger i din budget och som matchar alla kriterier du letar efter. Titta på negativen och positiven med båda och försök att komma till en slutsats om vad som är mest meningsfullt och vad som gör dig lyckligast. Om du inte alls var nöjd med ditt hem skulle det bästa beslutet vara att sälja.



På Realigro kan vi hjälpa dig att hitta ett hem som gör dig lyckligast och matchar alla dina behov och behov. Du är ett steg bort från att hitta ditt drömhem.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB