Kroatien: tillbaka på rätt väg

Kroatien: tillbaka på rätt väg.

Med en förlängning på 56 tusen km², med utsikt över Adriatiska havet, är Kroatien en av de mest exklusiva destinationerna på mode 2018. Inte bara för turism: faktiskt har många utlänningar beslutat att flytta eller köpa ett andra hem i landet med kapital Zagreb. Det första landet på Balkan som träder in i EU (2013) för med sig en historia som inte är enkel, med kontinuerlig dominans av folk som har satt sina spår. Sedan 1991 har det varit en oberoende nation som har varit en del av fd Jugoslavien i över 70 år. Idag är det en parlamentarisk semipresidentiell republik.

Om vi lämnar den historiska delen måste vi vara uppmärksamma på varför den idag har återuppstått från alla fronter, så att investerare kan hitta och köpa ett andra hem i Kroatien. Den nuvarande lagstiftningen föreskriver skatteincitament och andra typer av incitament för investerare baserat på lagen om investeringsincitament (GU nr. 102/2015), lagen om ändringar och tillägg till lagen om investeringsincitament (EGT nr 25/2018) ) och om lagen om strategiska investeringsprojekt (GU nr. 29/2018).

Investorstöd tillhandahålls av byrån "HAMAG BICRO" för små och medelstora företag och AIK - Investment and Competitivity Agency. Utländska direktinvesteringar har vuxit med 7,5% jämfört med 2017, för totalt 1,8 miljarder euro. Mellan 1993 och förra året var det totala beloppet för direktinvesteringar 32,6 miljarder euro, varav 2,4 miljarder euro avser investeringar runt resan.

Huvudinvesteraren är Nederländerna med totalt 6,7 miljarder euro investerat sedan 1993; på andra plats är Österrike (4 miljarder), därefter Italien (3,4 miljarder), Tyskland (3 miljarder), Luxemburg och slutligen Ungern med cirka 2,8 miljarder.



Den nuvarande regeringen, som har varit i tjänst sedan juni 2017, har bland sina prioriteringar ekonomisk återupplivning, finanspolitisk konsolidering, privatisering och uppstart av stora och många energi-, gröna och infrastrukturprojekt. Här är de två platserna av största intresse ( och skönhet) för att köpa fastigheter i Kroatien: Zagreb är inte bara huvudstaden och den största staden i Kroatien utan också dess centrum för företag, högre utbildning, kultur, konst och fritid. Ett modernt stadscentrum med ett rikt historiskt arv lockar många expats varje år.

Tack vare sitt klimat och den trevliga livsmiljön kan Zagreb vara den perfekta destinationen för din utflytt. Huspriserna varierar mellan 160 000 och 200 000 euro för ett hus i centrum. Istrien och dess fyrar är idealiska för dig som vill fördjupa sig helt i den kroatiska kulturen "havsutsikt". Priserna för att bo i en fyr börjar från 80 euro per natt, för köp istället för en lägenhet i området Istrien, vid kusten, kan du besöka denna del av webbplatsen: Realigro Kroatien.

Den månatliga kostnaden för att ha en hög levnadsstandard i Kroatien är mellan 400 och 700 euro. Allt är uppenbart baserat på den plats och typ av boende du föredrar.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB