De europeiska fastighetsmästarna i 2019

Med Brexitfrågan, som fortsätter att fortsätta och skapar många omvälvningar i hela Europa, fokuserar hela den internationella ekonomin på fastighetsmarknaderna i större europeiska städer, lite för att göra en omedelbar jämförelse med London, men också att analysera i bästa fall utländska situationer.
Faktum är att många företag har beslutat att lämna Storbritannien, och välja olika nationer, ofta diametralt motsatta.

Men vad är innehavarna av den maximala fastighetsmakt?
De högsta priserna i Europa kvarstår i Paris, Genève och Monaco, medan de andra storstadsområdena välkomnar turister på medellång nivå.

Bland de olika nationerna kunde vi verkligen inte glömma Zagreb, den fantastiska Kroatiens huvudstad. I år ökar dess potential alltifrån alla synpunkter, tack vare det första digitala fastighetsbolaget, ett symptom på en stark expansion av marknaden.
Fastighetspriserna har ökat med 20% jämfört med förra året och bara den tid som en fastighet kvar på marknaden har minskat.
Bland de europeiska jättarna kan vi verkligen inte glömma Portugal, en mycket önskad destination speciellt för sommarperioden. Portugal har lyckats investera med 30% mer än förra året under den senaste månaden. Målgruppen är den på lyxmarknaden och de stora köparna presenteras av kanadensare, italienare, brasilianer och amerikaner.
Nu är det dags för ett av de mest innovativa och kreativa länderna i Europa: Nederländerna.
70% av den nederländska fastighetsmarknaden är baserad på leasingavtal.

Men Amsterdam är inte marken för tegelmarknaden. Rotterdam håller rekordet som den mest hyllade staden av utländska investerare men också av lokala. Även om priserna har stigit kraftigt de senaste månaderna, med i genomsnitt cirka 300 000 euro, är Rotterdam fortfarande mästare på den nederländska fastighetsmarknaden.

Att flytta österut framträder Plovdiv, den näst viktigaste staden i Bulgarien. Namngivna huvudstad i den europeiska kulturen, kommer att bli centrum för 2019. Huvudstaden Sofia förbättras dag för dag tack vare tillväxten av den nya tunnelbanan i södra delen av staden. Prisutvecklingen ligger dock i linje med det europeiska genomsnittet, med en ökning av lyxsegmentet med 6% mer än förra året.

Sist men inte minst är en liten men mycket rik stat i alla sektorer: Österrike.
I 2019 gick Österrike in i en fas av fastighetsboomen och blev en av de mest eftertraktade destinationerna på Internet av investerare.
Den dyraste staden är Kitzbühel, som registrerade en 40% prisökning jämfört med januari.
Vad som sägs, i allmänhet verkar det som om Europa försvarar sig väl, trots Brexit!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB