Finland: priserna stiger i huvudstaden men nationen saktar ner!

Finland är en del i den kollektiva fantasin i den rosa nationen som är särskilt känslig för hållbarhetens tema. Som sådan anses den vara en innovativ verklighet trots dess byråkratiska - administrativa enkelhet.

 På den ekonomiska nivån. Det är solidt och inriktat på internationell handel och åtnjuter primära resurser som extremt begärs av många andra länder. Och det är just närvaron av dessa naturliga element som också garanterar en strukturell unikhet hos byggnaderna inom fastighetsbranschen.

Men även om denna introduktion kan verka hoppfull och optimistisk för Finland, finns det för närvarande stora problem.
Fastighetsbranschen registrerar onormala och oöverträffade resultat.

Om i huvudstaden i själva verket Helsingfors fortsätter fastighetspriserna att stiga tack vare låga räntor och den allmänna förbättringen i landets ekonomiska och finansiella situation.
Genom att analysera i detalj ökade de genomsnittliga huspriserna med 3% jämfört med kvartalet 2018, bostadsrättslägena med 4% och slutligen, vad gäller radhusen, talar en ökning med 2%.
Det här händer i Helsingfors, men situationen är inte homogen i hela landet.

Sammantaget har det genomsnittliga priset på gamla hem faktiskt bara ökat med 1%
Emellertid fortsätter frågan att falla. Det räcker med att säga att förra året minskade de totala transaktionerna med 10% på 50 000 enheter, efter att Statistikcentralens årliga nedgång redan år 2017 meddelat. Även uppehållstillstånd för bostadshus minskade med 17% baserat på 33 600 enheter under de första tio månaderna i fjol.

Trots att finländsk ekonomi har ökat med 3, 4% i början av 2019 verkar tillväxten i övriga landet ha stagnerat, precis på grund av fastighetssektorn, vilket var något blockerad av brist på efterfrågan och ett erbjudande överdriven.

Det är räddat att en fas av "fastighetsbubbla" kunde invigas i ett av de nordiska länderna där krisen verkar aldrig ha rotat sig.

År 2000, för att bara understryka hur och sedan denna nation alltid har varit i spetsen, har regeringen undanröjt kravet att en utländsk medborgare är skyldig att erhålla ett visst tillstånd för att förvärva sekundär egendom i Finland.

 Utlänningar placerades därför på samma nivå som finländarna, öppnade sig på den internationella fastighetsmarknaden och förade nya utländska portföljer till den lokala.
Det finns emellertid fortfarande ett behov för utlänningar att ansöka om tillstånd att köpa fastigheter i Ahvenanmaa skärgård.

Vad händer i Finland i framtiden?
Det är svårt att hitta ett svar, eftersom situationen är särskilt varierad i hela landet. Vi hoppas att efterfrågan kan återgå till att vara proportionell mot erbjudandet för att garantera en bättre hastighet i den nationella ekonomin.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB