Ryssland återhämtar sig: utländska investerare dominerar marknaden

Vi nämnde tidigare att 2018 inte hade slutat trevligt med kallt Ryssland. I hela nationalekonomin, men i synnerhet inom fastighetssektorn, har denna stat drabbats starkt av den geopolitiska spänningen som alltid har karakteriserat landet.

 Men äntligen kan vi ge goda nyheter! Ryssland återhämtar sig från denna fas av stagnation tack vare inblandning av utländskt kapital. De viktigaste investeringarna faller exakt i fastighetssektorn som enligt statistiska uppgifter har nått historiska höjder jämfört med de senaste 10 åren.

 Den nya drivkraften bakom Europas kallaste ekonomi är 60 miljarder rubel för kommersiella fastigheter och 70 miljarder för fastighetsinvesteringar.
Utländska transaktioner stod för cirka en fjärdedel av fastighetsinvesteringar, för totalt 248 miljarder rubel, år 2018. I år har dessa trösklar redan i januari ökat snabbt och med mer än positiva resultat.
Den enda gränsen representeras av de sanktioner som det är lätt att ta sig in i, med tanke på att Ryssland fortfarande är en enda stat, både ur geopolitisk synvinkel och framför allt ur administrativ synvinkel.

När det gäller den ryska allmänna ekonomiska förbättringen kan vi inte misslyckas med att nämna olika indikatorer.
Priset på olja, den viktigaste produkten som exporteras av Ryssland över hela världen, har ökat exponentiellt och inflationstakten har fallit i snabb takt, vilket givetvis medför en minskning av räntan och i allmänhet en bättre inställning till utländska investerare i Ryssland.
Hur ingripit den ryska regeringen?

För medborgarna har flera statliga subventioner införts som att sänka den årliga räntesatsen på 5%, så att allt yngre familjer kan köpa en fastighet även till mer subventionerade priser. Allting är uppenbarligen inriktat på en "bestämd snabbare och nyskapande ekonomi, som inte bara ser familjen, men även de unga som väljer att investera i den ryska fastighetsmarknaden.
Som ett ytterligare steg till fastighetsmarknaden har hypotekslån subventionerats av dem som avser att finansiera nya bostadsprojekt för att förbättra och uppmuntra nybyggnation.

Vilka är prognoserna enligt branschekonomer?
Den ryska makroekonomiska miljön är avsedd att modernisera, tack vare dessa radikala men viktiga förändringar för hela statssystemet. Trots att siffrorna inte alltid är tillförlitliga, eftersom det alltid är nödvändigt att utföra både en kvantitativ men framför allt kvalitativ analys av den undersökta sektorn, kvarstår faktum att den ryska ekonomin i den sista perioden återhämtar sig efter en period av djup depression.

Det hoppas därför att det kommer att bli början på en revolution i ryska murarnas namn!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB