Priserna i UAE fortsätter att dunkla: vad händer med fastigheter

Det är ett faktum: bostadsmarknaden i Dubai upplever en kritisk period, kännetecknad av ett exponentiellt överskott av utbudet. Nedgången började redan i slutet av 2018, med ett genomsnittligt månatligt värde på 8%. Men det är inte allt. I allmänhet är detta land så emblematiskt och representativt för den mest otrevliga lyxen, särskilt när det gäller egendom,
hittade ett underskott även i lyxsegmentet.

I detalj minskade villaernas priser med 8,97% (-7,5% justerat för inflation) under samma period som tidigare granskats. Lägg till detta djupa depression på Abu Dhabi-marknaden. Faktum är att nedgången i bostadsmarknadsprisindexet faktiskt redan i februari sjönk med 7,12%, både när det gäller lyx, men också av de mer överkomliga fastigheterna.

Så varför misslyckas investerarna och inte investera som de brukade?
Fram till nyligen skulle köp av fastigheter i dessa områden ha varit synonymt med en reell varaktig investering under åren när det gäller värde. Men i dag, med tanke på den stora ekonomiska osäkerheten och framför allt ett erbjudande som är för oproportionerligt mot nuvarande efterfrågan.

Vidare tillsattes cirka 40 000 enheter år 2018 till Dubai-bostadsantalet och endast 8 000 till Abu Dhabi, och nått 251 000.

Bland de olika elementen som har drabbats mycket av denna mycket instabila situation minns vi:

• Federal Mortgage Cap, som introducerades 2013, har avvärjt ökningen av bostadspriserna i Abu Dhabi och Dubai.
• Marknaden påverkades också av tillämpningen av mervärdesskatt (moms) i januari 2018. 5% moms gäller för närvarande endast hemförsäljning tre år efter projektets slutförande. Försäljningen inom tre år efter slutförandet har en mervärdesskattesats på 0%.
• Dubai Territory Department har nyligen fördubblat fastighetsregistreringsavgiften från 2% till 4% för att minska efterfrågan på fastigheter.

I allmänhet har emellertid UAE-ekonomin registrerat en ökning jämfört med 2018, efter periodens dödläge under tidigare år. Enligt prognoserna bör den ekonomiska tillväxten accelereras tack vare stöd av många aktiviteter.

När det gäller brutto hyresavkastning i Dubai, säger de nu att de är måttliga.
Lägenheterna för närvarande i vackra Dubai säljer för cirka 4 400 US-dollar per kvadratmeter. Vill ha en mer detaljerad analys:

• Medelstora lägenheter: i genomsnitt $ 5 900 per kvadratmeter (kvm)
• De mindre lägenheterna (90 kvadratmeter) är billigare, med en försäljning på cirka 4 400 dollar per kvadratmeter.
• På grund av forskningen från tidigare år föreställer vi oss att betydligt mindre lägenheter på 70 kvadratmeter. och under det kan det få upp till hyresavkastning på upp till 7%.

Sammanfattningsvis kan vi säga att avkastningen i Dubai är stabil, men de dagar då Dubai har genererat stratosfäriska avkastningar avslutas nu.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB