Sverige och fastighetsmarknaden: nya problem i horisonten

Vanligtvis när man hänvisar till de nordiska länderna är det i den kollektiva fantasin det första karaktäristiska elementet.

Nästan ordet "kris" nämns knappast, med tanke på att det är en grupp av särskilt aktiva nationer och inriktad på den ständiga dygdiga utvecklingen i alla sektorer.
Ändå verkar 2019 inte ha bekräftat denna situation.

 Det kan vi faktiskt säga att med avseende på Sverige och särskilt fastighetsmarknaden verkar verkligheten ha blivit helt vänd. Under flera år har det varit brist på bostäder och huspriserna har ökat exponentiellt.
Bostadspolitiken de senaste åren har haft betydande effekter, särskilt på internationell men även lokal nivå. Orsak till vilka reformer och planer som syftar till att skydda territoriet ur miljösynpunkt men också att stimulera undertecknandet av köp och försäljningsavtal har tillämpats.

Miljöprogrammet baseras på den snabbaste urbaniseringsprocessen i Sverige. Många nya bostäder byggdes i förorterna och var uppenbarligen mindre attraktiva än de i centrum. Anledning till vilken en moderniseringsplan genomfördes för att uppmuntra investerare att köpa fastigheter även i mindre storstadsområden.

Konstruktionen av dessa nya lägenheter har dock inte kunnat upprätthålla en stadig takt för att motstå den plötsliga ökningen av den demografiska graden.
Faktum är att invandrare står inför många svårigheter när det gäller att hitta en fastighet, eftersom huvudstaden Stockholm är en av Europas snabbast växande städer.
För att kunna teckna ett leasingavtal måste du ha ditt svenska personnummer.

 Den genomsnittliga kostnaden för att hyra en lägenhet är 6 500 kronor. Men problemet är väntetiden för att teckna ett kontrakt, eftersom det finns för många medborgare som vill ha ett hem men tillgängligheten av erbjudandet är strängt begränsat.

Men varför har inte fler hus byggts i Sverige?
Det finns många anledningar, men de viktigaste är följande:

• Markpriser och byggkostnader har stigit
• Statliga subventioner till byggföretag har minskat
• Markförvärv och planeringsgodkännanden tar för lång tid och en alltför lång process

Det kan därför konstateras att Sveriges bostadsproblem inte föddes igår, men är resultatet av en missförvaltning som upprepades över tid och bristande flexibilitet i kombination med höga byggkostnader.
Byggboomen som förhoppningsvis kan ta av sig så snart som möjligt kan helt enkelt lindra en del av denna dramatiska situation, men inte helt återställa den.
Det hoppas därför att genom genomförandet av nya omfattande bostads- och politiska planer kan Sverige äntligen återfå sin balans.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB