Grekiska fastighetsmarknaden: hur och varför det återhämtar sig

Grekland har alltid varit en önskad destination både av ungdomar och vuxna, och är känd över hela världen för sina naturliga skönheter och dess unika och otänkbara kultur.
Varje år finns det många besökare som väljer att stanna i en av de grekiska öarna, för att njuta av det kristallklara havet, de långa stränderna och de vackra solnedgångarna.
Men Grekland är också ett land som bevisar att man kan lösa sig själv för att framträda segrande även efter det kritiska gissel som drabbat alla sektorer av ekonomin och inte av nationen själv.
Trots den kris som bokstavligen har tagit tag i detta tillstånd, både ekonomiskt sett men också av politisk och social synvinkel verkar 2019 vara vändpunkten för Grekland.
I själva verket, redan i de första dagarna i januari, upptogs utmärkta resultat avseende den återhämtningsorienterade politiken i den här nationen som tycktes vara på avgrundens avgrund.
Anledningen till att det har medfört många fördelar inom olika sektorer föddes utan tvekan från turismens drivkraft.
Låt oss se i detalj hur.
Huvudprogrammet, kallat "Golden Visa", lockade stora investerare i landet, vilket gav Grekland möjlighet att aktivt delta i "Silk Road" -initiativet för att komma in i den kinesiska marknaden och naturligtvis att locka så många som möjligt till den grekiska halvön utländska kapital möjligt.
 Biträdande minister för den grekiska ekonomin underströk hur det här projektet har gjort Grekland mycket konkurrenskraftigt på kort tid, så att landet kan förlänga gruppen av potentiella investerare och låta dem välja att köpa fastigheter från 250 000 euro .
Aktiva investerare är representerade av Turkiet, Ryssland, Kina, Egypten och andra nordafrikanska länder, tack vare möjligheten att erhålla visum, som ingår i det tidigare nämnda programmet.
Visumet "guld" har faktiskt väckt utmärkta resultat när det gäller transaktionshastighet och multiplikation av samma. Dussintals investerare som köper fastigheter erhåller automatiskt uppehållstillstånd. I de tre första kvartalen i fjol har fastighetspriserna ökat med 3% på årsbasis.
 I Thessaloniki ökade fastigheterna med endast 0,8% vad gäller pris.
Men den avgörande rollen i detta land har kommit med den mycket starka efterfrågan på hyresfastigheter, särskilt på turismens och arbetarnas vägnar.
 Bostadsinvesteringar på grundval av hyresavtal har ökat med 12 procent, vilket gör att den grekiska ekonomin och särskilt fastighetsmarknaden kan driva en hel nation som riskerade för bara några år sedan, att se sig helt på knä.

Vad vi ska säga hoppas vi att Grekland kan fortsätta att dominera scenen till sin fulla potential!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB