Barcelona och fastighetsmarknaden: staden blir "för de rika"

Det är känt att några särskilt fascinerande platser aldrig påverkas av kritiska perioder som de andra. Oavsett om det är sommar eller vinter, hög eller lågsäsong, finns det de aktiva städerna och särskilt under investerarens sökare 365 dagar om året. Men ofta kan det hända att till följd av denna stora autonomi kan utbudskurven gå vidare mot ett väldefinierat mål: framtida rikare investerares. Allt detta är det som just nu händer i Spanien, precis i en av de vackraste och turiststäderna: Barcelona.

Faktum är att under de första månaderna 2019 på fastighetsmarknaden var det inte ens ett hus för mindre än 150 000 euro. Denna detalj som uppenbarligen kan verka marginell är i verkligheten ett symptom på en verkligt signifikant förändring. Barcelona Real Estate byter form, anpassar sig till en ny segmentering, den rika.
Redan 2018 slutade med en stor ökning av huspriserna även i Madrid, huvudstaden, 16,4%, en nivå som på nationell nivå har visat sig med en bra takt på 13% mer.

Efter det sammanbrott som hade sett Barcelonas huvudperson, tillbaka 2007, invigdes Spanien i 2014 en ny era: den positiva trenden som verkar ha nått de historiska topparna. Problemet som härrör från denna situation ges genom att det inte finns ett stort och varierat bostadslager som kan tillgodose alla förfrågningar på marknaden, och föredrar givetvis en smalare och mer ekonomiskt starkare cirkel.
Det obestridda kravet på efterfrågan har orsakat en slags trampeffekt, vilket drastiskt minskar möjligheten att hitta en ny fastighet både i Barcelona och i Madrid. Anledningen till att egenskaperna blir överdrivna, medan investerarnas behov förändras och förändras i kraft av samhälle, politik och till och med den omgivande miljön.
Ett annat område som bäst representerar denna situation så ekonomiskt sett, men framförallt fastigheter, är den så kallade Diagonal Mar, ett område där försäljningen år 2018 slutfördes för 12 000 euro per kvadratmeter. Självklart hänvisar vi till gamla och lyxiga villor och vindar utrustade med all komfort samt med en underbar havsutsikt.

Det finns dock också faciliteter på en viss nivå, till exempel hotell, konferens och kommersiella centra, för att inte tala om museer och privata stränder som lockar turister från hela världen varje år.
Transaktionerna växer dock, med en ökning av försäljningen på 8% jämfört med 2017. De största investerarna i den spanska tegelstenen är italienarna, följt av amerikanerna och tyskarna.
Vad man ska säga verkar det som att den spanska tegelstenen har blivit gyllene!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB