Bygg att hyra: när en ny verksamhet byter fastigheter

Har du någonsin hört talas om formeln "build to rent"? Detta är ett byggval som innebär byggande av byggnader, speciellt för byggnad, dedikerade till platsen.
Att analysera detta fenomen är viktigt för vår sektor eftersom det gör det möjligt för oss att bättre förstå vad marknadens behov är och framför allt hur behoven hos potentiella köpare utvecklas.

Denna metamorfos verkar bero på flera faktorer. Först av allt, den väletablerade tillkomsten av en ny kategori av investerare: Millennials. Från allt mer speciella krav föredrar ungdomar att gå mot fastigheter som inte begränsar dem. Faktum är att köpet av en fastighet skulle vara dyrt och krävande under många fronter. Prenumerera på ett hyresavtal ger istället större flexibilitet.

Men det är inte bara Millennials som är huvudpersonerna i denna trendförändring. Vi minns faktiskt att på grund av den ekonomiska krisen är det få som någonsin engagerar sig i att teckna ett försäljningsavtal.

Enligt de viktigaste uppgifterna som rapporterats av den senaste analysen har tillväxten i denna sektor nått exponentiella nivåer. Särskilt i Storbritannien. 20% av fastigheterna i London (cirka 60 000 enheter) är avsedda att hyra. En riktigt hög procentandel.

Enligt sektorns ekonomer kommer dock att bygga att hyra inte vara en verklig lösning för att återuppliva ekonomin i de olika länderna. Men potentialen i detta program ligger i förmågan att välja större bostadsdiversitet med förbättrade byggnormer och mycket säkrare bostadsförvaltning.

Så vad är de potentiella fördelarna? För ägaren finns det ett direkt långsiktigt engagemang. Det senare uppmuntras faktiskt att uppnå en bättre kvalitet på samma byggnad för att göra den mer attraktiv för den potentiella köparen.

Vi påminner dock om att byggandet att hyra är en långsiktig investering, trots att den är mer flexibel än ett köpeavtal.
Detta gör att denna modell är mindre knuten till sociala och ekonomiska förändringar.
Men den nya sektorn har upprörd hela balansen på fastighets- och byggmarknaderna. En verklig flykt från krisen som drabbade fastigheterna, där det under lång tid inte var möjligt att vara särskilt aktiv.
Så kort sagt, i fördelarna med att bygga att hyra hittar vi:


- Ökat utbud av bostäder
- Större urval
- Återbefolkning av stadscentrum
- Mer professionell ledning
- Att följa potentiella köpares olika behov
 I kontrast istället:
- Marknadsföring (enligt ekonomer) endast för en rik del av samhället
- Egenskaper dyrare än standarderna
- Konsekvens av andra individer som kanske inte överensstämmer med många livsstilar

Vad man ska säga verkar det som om byggnaden att hyra har markerat en vändpunkt på fastighetsmarknaden. För nästa fastighetsnyheter är allt du behöver göra att hålla dig uppdaterad på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB