Kollaps av fastighetsinvesteringar i Ryssland: de senaste nyheterna

Vem har aldrig velat utforska Ryssland i all sin majestät?
Varje år finns det miljoner turister som bestämmer sig för att besöka landet så rik på historia och samtidigt unikt ur ekonomisk men också social synvinkel.
Efter fotbollsverdenen 2018 verkar antalet besökare ha slutat och, än allvarligare, är ekonomin i allmänhet helt dvalande.
Enligt de senaste statistiska undersökningarna går Ryssland igenom en mycket kritisk period, ur ekonomisk synvinkel men också socialt.
 Särskilt är en sektor som drabbas mycket av denna negativa situation utan tvekan fastighetsbranschen. Investeringsvolymerna för fastigheter uppgick år 2018 till 2,9 miljarder dollar, en minskning med 40% jämfört med föregående år (som i stället uppgick till 4,8 miljarder dollar).
Resultaten ligger mycket nära det historiska läget i 2015, när ekonomin stallades, efter en lång period av lågkonjunktur.
Den underliggande orsaken till detta resultat ligger i sanktionerna mot Ryssland på grund av volatiliteten på de nya huvudmarknaderna och det drastiska fallet i oljepriset.
För närvarande, till skillnad från 2015, kännetecknas 2019 av det markanta förskjutningen i marknadens jämviktskurva (i detta fall fastigheter) mot efterfrågesidan. Faktum är att fastigheterna på den ryska fastighetsmarknaden är mindre och mindre, men även utländsk kapital som är avsedd att investera i rysk tegel blir knapp.
 Kontorsektorn är i synnerhet fortfarande den enda drivkraften för hela systemet, med en total volym på 30%.
St Petersburg fortsatte att öka sin "andel" på den ryska fastighetsmarknaden, men med en krasch på 66% jämfört med 78 år 2017.
Även om det utländska kapitalets bidrag fortfarande är högre än tidigare år, kan inte samma sak sägas om nationella investerare som, mindre och mindre intresserade av att köpa fastigheter i Ryssland, tenderar att konvergera sina ekonomiska ekonomiska resurser eller i andra sektorer eller till och med utomlands.
Prognoserna för innevarande år verkar inte vara positiva. Det är faktiskt förväntat att den ekonomiska tillväxten kommer att förbli cirka 1,2% på grund av sanktioner.
Så det är räddat att det maximala som investeringarna kommer att röra 2019 kommer att vara 3,5 miljarder dollar.
Även hotellbranschen, som verkar vara i full kris, sedan sysselsättningen har minskat till 55%, har orsakat avsevärd skada på fastighetsmarknaden.
 I allmänhet är hela ryska ekonomin baserad på den inhemska verksamheten och på resor, fritid eller verksamhet. Därför har bristen på intresse för dessa ekonomiska kategorier starkt påverkat hela systemet.
Det hoppas att det nya året kan vara lyckligt för det här landet som tyvärr tycks ha fryst alla sina bästa kort under Moskva's kalla kalla.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB