Återfödelsen av fastigheter? Här är resultaten från första termin

Volymen av kommersiella fastighetsinvesteringar över hela världen har ökat markant jämfört med förra året. Ekonomiskt sett talas det om över 400 miljarder dollar bara under första kvartalet. Med en liten ökning i ekonominivån, särskilt i USA, och respektive räntesänkning, verkar utsikterna för den andra delen av 2019 också utmärkta. Vilka är de framträdande aspekterna som kännetecknade första halvåret av innevarande år?

• Globala (kommersiella) fastighetsinvesteringar, definierade som CRE, med relaterad verksamhet på enhetsnivå, uppgick till 250 miljarder dollar under andra kvartalet 2019. En tillväxt på nästan 20 procentenheter jämfört med föregående kvartal , men i en nettominskning (minus 7,5%) sedan andra kvartalet 2018.
• De amerikanska marknaderna, exakt från EMEA och APAC, har alla visat en återgång i investeringar sedan första kvartalet, men en minskning av antalet ultra-stora transaktioner, utöver bristen på kvalitéstillgångar till försäljning.
• Stark leasingaktiviteter uppmuntrade till ny efterfrågan från investerare på (standard) kontors tillgångar.
• Trots ökningen av transaktioner på kontor har både industri- och hotellaktivitet stabiliserats.

Investeringar i kontorssektorn banade vägen för tillväxt under andra kvartalet. Särskilt i städerna Berlin, Tokyo, Boston och San Francisco har transaktionsvärdet ökat med mer än 50% på årsbasis.

 Fantastiska resultat med tanke på de kritiska perioder som har präglat hela världsekonomin. Medan de flesta sektorer som faller in i fastighetsvärlden har haft färre transaktioner än under de senaste åren har erbjudanden som överstiger 100 miljoner dollar utmärkt sig inom kontorssektorn.

Vad beror denna effekt på? efterfrågan från passagerarna på kontorslokaler av hög kvalitet förblev hög på grund av en sund sysselsättningsökning. Världsekonomin upplever det elfte året av det som officiellt är den längsta tillväxtcykeln någonsin, investerare vill ha stabila trofétillgångar för att kunna garantera betydande kassaflöden och potentiellt nackskydd.

I Europa förbättras investeringsaktiviteten i vissa delar av Europa, särskilt inom kontors- och bostadssektorn. Trots allt är emellertid bristen på kvalitetsprodukter på marknaden en betydande begränsning, dessutom finns det fortfarande osäkerheter om EU: s allt svårare och muterbara hyreskontrollpolicy, vilket kan dämpa och avskräcka framtida investerares intresse i sektorn bostäder.

Asien, å andra sidan, har blivit mer populär bland globala investerare. Under första halvåret 2018 tillhandahöll endast 7,6% av de totala asiatiska investeringarna interregionalt kapital. Under första hälften av innevarande år nådde de regionala kapitalinflödena 11%.

Särskilt ökade CRE-investeringarna för västerlänningar i Kina och Singapore med 350% respektive 71% under första halvåret 2019 jämfört med första halvåret 2018. Vad kan vi säga, vi hoppas att denna positiva våg kan fortsätta oavbrutet under de kommande åren!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB