Den holländska fastighetsmarknaden kunde bli kallt: det är därför!

En av de mest avancerade nationerna i världen, öppen och med en av de starkaste BNP i absoluta tal tycks Nederländerna uppleva vissa svårigheter på fastighetsmarknaden. Van Goghs hemland verkar leva i en av hans mest kända målningar: stjärnig natt, saknar form och framförallt förvirrande.

Efter månader av överhettning verkar egendomen i Nederländerna vara fryst, viloläge av krisens iskalla vind. Enligt statistiska uppgifter fortsätter priserna att stiga och riskerar att nå det historiska taket. Men problemet är en annan. Parallellt med denna ökning har vissa mycket allvarliga nedgångar på efterfrågesidan hittats. Mindre och mindre hus köps här i landet. Det räcker med att säga att cirka 8% av bostäderna under sista kvartalet föregående år såldes mindre än 2017 (till verkligt orimliga priser).

På vissa områden, liksom i huvudstaden Amsterdam, har antalet köp- och försäljningskontrakt nästan annullerats. Faktum är att många investerare är de som tvingas av denna situation så obekvämt, föredrar att underteckna ett leasingavtal.
Fler och fler människor kan inte bära dessa utgifter och välja alternativa lösningar. För att komplicera denna situation finns det också förekomsten av projekt i rörledningen för byggandet av cirka 80 000 nya bostäder år 2019, vilket förmodligen inte omedelbart kommer att säljas. Fastigheterna var kvar på marknaden i cirka 25 dagar 2017 och över 28 år 2018. Idag är en fastighet kvar på fastighetsmarknaden i mer än en månad, ibland utan att ha särskilt intresse på efterfrågesidan.

När det gäller segmentering av investerare är lokala köpare mindre och mindre. Kanske är detta det enda positiva elementet för den nederländska ekonomin, eftersom det utländska kapitalets bidrag, särskilt från de rika medborgarna, ger en mer omfattande öppning mot den internationella marknaden.
Ett av de få starka punkterna i landet är en fortsatt stark och solid ekonomi och den stora känsligheten mot hållbarhet, även inom fastighetsområdet.

Vi har upprepade gånger hittat Holland högst upp på "gröna och smarta" diagram. Till exempel har bommen i småhus blivit rot i landet, som har lyckats kombinera begreppet småhus med funktionalitet i förhållande till miljöskydd.
Förmodligen skulle en sådan dramatisk situation, om den inträffade i en annan nation, ha orsakat mycket mer kritisk och irreversibel skada. Även under dessa omständigheter lyckas Nederländerna att jonglera bra, tack vare ett verkligt avundsvärt statligt, ekonomiskt och socialt system.

Det hoppas därför att Nederländerna efter några månader kan återhämta titeln ekonomisk kraft, övervinna denna kritiska och oroväckande fas.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB