Hur påverkade Brexit den franska lyxfastighetsmarknaden?

Vi vet att Brexit-effekten, så rädd och förväntad av många länder, utan tvekan påverkar många medborgare, invånare och inte i Förenade kungariket.

De flesta utlänningar, som för närvarande befinner sig inom detta territorium, ställer sig några frågor, om bekvämligheten eller på annat sätt av det nya systemet som snart kommer att antas av landet.

 Därför står alla ekonomiska sektorer inför en omständighet som i alla fall är osäker, vilket fortfarande inte verkar ha några konkreta konsekvenser. Men den här limboen är inte bara en dödläge för en av de äldsta kungarna i Europa. Det är faktiskt en utmärkt möjlighet för en stat som är nära men samtidigt diametralt motsatt Storbritannien.

Vi pratar om Frankrike. Den sektor som särskilt dra nytta av Brexit-effekten är fastighetssektorn, särskilt lyxsegmentet. Sedan början av detta fenomen har cirka 3 miljoner euro uppnåtts i köp- och försäljningskontrakt som fastställs mellan franska och de så kallade Brexiters. Det är främst fäder av familjer, med tanke på att sökandet efter en fastighet i Frankrike är kopplad till närheten, i området för att spela områden - sport och skolor. De internationella (privata) skolorna är mycket populära, och de förstår klart hur referenssegmentet inte är standard, utan snarare lyxsegmentet som för närvarande verkar vara "billigt".


Ankomsten av en ny kund på den franska fastighetsmarknaden garanterar en bestämt högre total köpkraft än genomsnittet för de lokala medborgarna, vilket bidrar till ökningen av fastighetspriserna, som dock verkar bekvämare jämfört med de brittiska. Det finns därför ett starkt överskott av efterfrågan, särskilt i huvudstaden, mot en tydlig brist på utbud.
I Martyrs-Montmartre-området är lyxmarknaden flytande, och den börjar från priser (rekord) som 20 000 euro per kvadratmeter.

De mest sålda husen på över en miljon euro är omskriven runt Parisområdet, tack vare det perfekta kvalitets- / prisförhållandet, vilket är extremt gynnsamt för investerare. Den potentiella närheten till det historiska centrumet, konsten, livets livsstil och nattlivet är bara några av de element som uppmuntrar fler och fler människor att köpa en fastighet i Frankrike, oavsett höga priser.

Paris upplever därför en fas med stor expansion, så mycket att den definieras som en fastighets megalopolis. Man bör dock komma ihåg att köpare är särskilt selektiva: de hus där deras uppmärksamhet placeras förnyas, grön, domotiseras och innovativ, utan att försumma den moderna, lyxiga och raffinerade franska stilen.

Konstigt men sant, det verkar som att den mycket rädda brittiska utloppet från Europa orsakar en kurva på fastighetsmarknaden till förmån för Frankrike. Det är hoppas att det kommer att förbättra denna situation, även utan hjälp av extra utgångar!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB