Fastighetsinvesteringar: hur mycket har européer investerat sedan 2008?

Fastigheter är fortfarande en särskilt aktiv marknad, särskilt i Europa. Trots krisen, trots prisökningen i de stora städerna, som i vissa fall gör marknaden otillgänglig för många investerare, kvarstår faktumet att tegel kvarstår som en garanti. Att vinna en egendom med en mer eller mindre betydande kostnad är fortfarande ett mål som eftersträvas av många européer. Detta beror på att en sådan investering på medellång till lång sikt kan vara riktigt produktiv, men också för att en extra egendom bland de få säkerheter som för närvarande finns i Europa är synonymt med framtida säkerhet.

Men har vi någonsin undrat hur mycket vi har investerat sedan 2008 på den europeiska tegelmarknaden? Hur går de olika länderna i unionen mot fastighetsmarknaden? För att bättre förstå situationen som helhet har vi valt ut de tio bästa nationerna som har utmärkt sig på detta område. Vi kommer att förstå hur marknaden har utvecklats och naturligtvis hur den för närvarande utvecklas.

På tionde plats hittar vi Tjeckien, andelen av de investeringar som investerats i denna nation är 8%. En nivå som fortfarande är värd att nämna, om vi anser att den senaste tiden har denna nation betydligt omvärderats av investerare.

På nionde plats, hör hör, hittar vi Tyskland. Jo ja. Den tyska makten misslyckas med att placera sig i topp fem. Kanske på grund av de för dyra fastighetspriserna, eller kanske på grund av brist på intresse för nationen som helhet. Situationen är dock klar. Det har inte varit något sådant intresse sedan 2008 till idag som har gjort det möjligt för detta land att dominera scenen.

Åttonde plats ockuperad av den italienska stövlan. Bella Italia når 9,22%. Kanske på grund av den obestridda skönheten som den är värd för sin historia eller en kris som har sänkt priserna väsentligt (utom i de stora städerna). Faktum är att detta land har lyckats kringgå Tyskland (åtminstone inom fastighetssektorn). En fastighetsspridning som har undergrävt situationen!

Omedelbart efter Italien identifierar vi det raffinerade Frankrike. Kommer konstnärligt arv att stimulera köpare så mycket? Resultatet är ganska tydligt. Investerare föredrar långt detta land jämfört med de föregående två, trots politiska-institutionella omvälvningar men också när det gäller säkerhet (tänk på de många attacker som tyvärr har drabbat nationen.

Vi hoppar från sjätte till fjärde respektive ockuperat av Belgien (10,05%) Holland (10,18%) Finland (10,68%). Vi anländer sedan på pallen. Till många läsares förvåning hittar vi på tredje plats Cypern. Konstigt men sant, för att övervinna det kalla och säkra Finland, land känt för strävan efter perfektion i alla ekonomiska sektorer, en varm och inte så avantgarde nation. Cypern rankas faktiskt med 11,02 procentenheter i topp tre.

Andra plats ockuperat av Luxemburg. Från en så liten men välorganiserad stat kunde vi bara förvänta oss en så hög poäng. Ett centrum fullt av stora möjligheter, definierat som Europas navel, vi tror att denna position är mer än förtjänt, oavsett antalet. Upplevd säkerhet och jobbmöjligheter har tagit sig in i investerarnas hjärtan, som också har beslutat att investera i kapitalet, oavsett kostnad.

Och i första hand? Norge ligger högst upp i vår ranking. Inkomsterna som investerats i detta land är 11,37%. En nation som garanterar trygghet, ordning och en formidabel livskvalitet. Priserna varierar från centrum till periferi, men i princip föredrar vi att spendera mer, men har fastigheten på en fastighet på en plats som kan uppfylla många förväntningar.

Och du, i vilket land vill du investera?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB