Boom i fastighetspriser? I Kanada har det upphört!

Ekonomin är nästan alltid oförutsägbar. Det finns flera faktorer som kan avgöra framgången för en strategi och misslyckandet av andra. I grund och botten, när perioden blomstrar, även om vissa priser kan vara höga, ändras inte efterfrågekurvan, utan möter perfekt med utbudskurvan.

Om det är lätt att förstå när en nation går igenom en utmärkt fas, är det å andra sidan omöjligt att förutsäga hur länge den här parentesen kommer att vara. Detta var fenomenet som påverkade en av de mest unika och envieda staterna i världen i flera avseenden: Kanada!

Efter en ständig och plötslig ökning av fastighetspriserna har de senaste åren, upp till den höga tiden på hög nivå som registrerades 2018, en kraftig avmattning följt av en parallell nedgång, åtföljd av växande räntor och en långsam ekonomi. Utöver nedgången i efterfrågan finns också en kraftig försämring av byggsektorn, som alltid har varit ledande i den kanadensiska nationen.

Försäljningskontrakt minskade med 20% jämfört med sista kvartalet 2018. Men vi går ännu mer i denna sektorkris med en ännu mer detaljerad analys.
Enligt den kanadensiska fastighetsföreningen (CREA):

• Lägenhetpriserna registrerade årliga intäkter på 4,85% - men förra året ökade de med 19,69%
• Radhus ökade med 3,06% - men förra året ökade de med 12,07%
• Medelpriset på ett enfamiljshus med en våning sjönk med 0,27%, medan tvåvåningshus ökade med 0,4%.
• Victoria huspriser markerar den största ökningen på 5,95% jämfört med 2018, följt av Ottawa (5,8%), Hamilton (4,48%), Montreal (4,27%), Toronto (3, 62%) och Vancouver (1,41%)).
• Calgary deflaterade huspriserna (-2,64%), Edmonton (-1,87%), Winnipeg (-0,49%), Quebec (-0,14%) och Halifax (-0,04% ).

Ett av de problem som har genererat detta dödläge ges som extremt höga skatter, som vi tidigare nämnde. Brutto hyra är föremål för en fast skatt på 25 procentenheter.

Ändå kan icke-boende välja att betala enligt konst. 216 i inkomstskattelagen, skatter på deras nettoresultat vid progressiva federala skattesatser. Även icke-boende som väljer avsnitt 216 är föremål för en tilläggsavgift på 48%.

Vi påminner också om att endast 50% av kapitalvinsterna är skattepliktiga. Realisationsvinster beräknas genom avdrag för kostnader för försäljning och köp av fastigheten, investeringar och sådana kostnader som tillägg och förbättringar av fastigheten.
Det är viktigt att notera att det inte finns någon arv eller arvsskatt i Kanada!

Det verkar konstigt, men i allt detta finns det fortfarande en pluspunkt som gör det möjligt för den kanadensiska fastighetsmarknaden att hålla sig flytande. Vi pratar om transaktionskostnader: väldigt lågt!

Vad säger vi hoppas vi kan aktivera politik som syftar till att lösa dessa problem så att landet kan återvända till sin högsta glans!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB