Den afghanska fastighetsmarknaden: totalt kaos

Afghanistan, som förstördes i decennier av interna krig, är vaggan på cirka 30 miljoner invånare, som tyvärr lever under absoluta fattigdomsbetingelser. Den tjugotredje platsen är ockuperad av detta land i rankningen som publiceras av Global Finance-tidningen i länder med högsta nivå av fattigdom och elände, medan för Transparency International är Afghanistan en av de mest korrupta nationerna i världen.

USA har alltid varnat för de som är intresserade av att köpa en fastighet i Afghanistan, exakt för dessa element utan tvekan avgörande och som ger en "mindre än positiv känsla till denna nation. Dessutom bör det noteras att Afghanistan är en av de största tillverkarna av droger.

Men nu kommer vi till den sfär som intresserar oss mest, det vill säga den som gäller fastighetsmarknaden. Utan tvekan är ett av de viktigaste privilegierna som karakteriserar afghanska tegelstenen en kaotisk och förvirrande natur. Det finns inget markregistreringssystem och nästan alla transaktioner (82%) inträffar utan att kontrolleras och dokumenteras.

Därför uppstår situationer där samma tomt visar sig vara ägda av olika köpare och självklart kan jurisdiktion, utan rätt dokumentation, inte lösa de otaliga tvister som uppstår.

Hand i hand med denna allvarliga brist, olaglig konstruktion reser också. Enligt ARAZI har cirka två tredjedelar av bostadsfastigheterna i huvudstäderna och regionerna i landet blivit olagligt konstruerade. Ett standardtillstånd för att bygga en fastighet från början behöver 12 månader, medan det monetära värdet är lika med 80% av fastigheten. Det är därför lätt att förstå motivationen bakom "fastigheter" undvikande. Trots allt har myndigheterna försökt lösa och lösa detta svamp, men utan framgång. Och kostnaden för fastigheter? Enligt Internationella valutafonden uppgick 90% av investeringarna från utlandet till år 2010. Men frågan är en annan. Varför? För den låga, faktiskt mycket låga kostnaden för fastigheterna, som har bidragit till byggnadsboomen i detta land från 2000 till 2017, förblir framför allt tack vare huvudstäderna av berömda figurer anställda i de olika internationella ambassaderna. Men frågan, trots att USA försöker avvärja den, tycks inte sluta. Befolkningen fortsätter att öka och av uppenbara skäl måste vi hitta boende.

När det gäller (i detalj) priserna per kvadratmeter, talar vi om siffror som är cirka 300 till 1500 dollar, medan hyrorna börjar från $ 50 per månad upp till en maxgräns på 700 dollar, beroende på storlek.

Den ekonomiska krisen förvärrar ojämlikhet i en sådan utsträckning att ytterligare kollaps och korruptionens införande för de kommande åren förväntas

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB