Mexikansk fastighetsmarknad: en långsam återhämtning

2019 har invigts, på olika sätt och framför allt med olika ekonomiska tillvägagångssätt av världens nationer. Det har varit positiva resultat för storstäderna, men också för de mindre storstadsområden som har värderats av investerare.

En verklighet som utan tvekan är unik och unik, är den som har karakteriserat ett tillstånd med en stark kulturell identitet.
Vagga av Maya-civilisationen, vald för de mest efterföljande tv-serierna, hemmet till den berömda Frida Kahlo, huvudpersonen Nationen i vår artikel av dagen är Mexiko.

Efter den senaste regeringens förändring på fastighetsnivå har Mexiko börjat öppna mer för den internationella ekonomin och locka många investerare som är angelägna om att köpa en fastighet i detta fantastiska land.
Pablo Vázquez Rodríguez, AMPI-presidenten, sade att fastighetsbranschen i slutet av 2019 skulle uppnå en uppskattad tillväxt på 6% jämfört med föregående år.

Potentialen i den mexikanska ekonomisk-socialpolitiken bygger på att upprätthålla en hög tillväxt, som uppstår genom den fortsatta efterfrågan på bostäder och hypotekslånportföljen med en av de lägsta priserna i världen. Element som positionerar detta land i en bestämd optimistisk ram.

När det gäller bolån uppgav expertekonomen hos BBVA Bancomer att de är mer influerade av långsiktiga förväntningar än av referensräntan, där konsumentlån istället är kortfristiga.

Det ledande segmentet på den mexikanska fastighetsmarknaden är bostadsområdet, följt av hyres- och lyxavtal, utan att glömma semesteruthyrning och kontor. De mexikanska staterna med en hög koncentration av efterfrågan i tegel är Nuevo León, Mexiko, Jalisco, Mexico City och Chihuahua.

Mexico City, kommer att dra nytta av alla de fördelar som härrör från denna öppning, i större områden som är avsedda för byggandet av nya strukturer.
Vidare pågår en rad reformer för territoriell och stadsutveckling. Det behöriga ministeriet har faktiskt meddelat att det kommer att tilldela 400 miljoner pesos för att finansiera dessa nya projekt.
I december beslutade ministern Josefa González Blanco Ortiz Mena, Semarnats chef, att flytta till huvudkontoret i Yucatan, vilket tydligt representerar en verklig administrativ decentralisering som syftar till att medverka i en gemensam delaktighet från den privata sektorn genom olika lån offentlig efterfrågan.

 Tanken är att bygga bostäder där situationen visar sig vara mindre framgångsrik, för att kunna få till och med en del av investerarnas portfölj även i de mindre värderade områdena men med stor potential (särskilt ur landskapssynpunkt).

Vad säger man är att dessa nyheter alltid är positiva, speciellt om de kan generera inte är en social ekonomisk förbättring av en nation utan också att utvidga gränserna för en fastighetsmarknad som idag inte längre är lokal men över hela världen.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB