Armenien och fastighetsmarknaden: fantastisk tillväxt

Bland de olika nationerna som mest lockar intresset hos potentiella investerare kunde vi verkligen inte låta ett riktigt unikt land fly oss. Idag är vi i Eurasien, på ett område som under historiens gång varit huvudpersonen i viktiga händelser ur ekonomisk synvinkel, men framför allt ur social synvinkel. Namnet som tilldelats denna stat är resultatet av en "språklig - kulturell union mellan de olika grannländerna. Cradle of Urartu civilisationen, landet som driver den Eurasiska fastighetsmarknaden galen är Armenien!

Enligt statistiska uppgifter uppnådde faktiskt antalet fastighetsaffärer som gjordes under de senaste två åren i Armenien 15.230, en ökning med 30% jämfört med 2018 och 24% jämfört med 2017. Men i vilka provinser, i detalj, Har denna fastighetsboom spelats in? Efter en minskande order identifierar vi huvudstaden Erevan (35%), följt av Kotayk (11%), provinsen Ararat (8,8%), Armavir (8%), Gegharkunik (7,7%), Lori 7,1%), Aragatsotn (6,1%), Shirak (5,2%), Tavush (4,8%) och slutligen Syunik (4,5%).

Sist men inte minst var provinsen Vayots Dzor med de minsta transaktionerna (2,1%) men fortfarande viktigt för fastighetsmarknaden.
De flesta transaktioner är avsedda för undertecknandet av köp och försäljningskontrakt för bostadsfastigheter. Men det finns också hyresavtal och fastighetsleasingaffärer.

Trots denna uppenbarligen positiva situationen för Armenien bör man komma ihåg att fastighetspriserna har stigit jämfört med föregående år, vilket bekräftar att den armeniska marknaden presenterar sig för världen som vinnande och dynamisk så mycket att den kan ta på sig priserna är inte så billiga. Medelpriset per kvadratmeter för en fastighet i huvudstaden har ökat med 1,6%, men det mest uppenbara med ökningen är de som rapporteras i Kentronområdet (480 000 spelar per kvadratmeter, vilket motsvarar 800 euro).

Definitivt mer fördelaktiga priser är de som är registrerade i Nubarashen-distriktet med sina 155 300 drama.
Det bör dock noteras att begränsningar har tillämpats på fastighetsaffärer. Den 1 mars förra året ändrades en lagstiftning om penningtvätt av den armeniska regeringen. Ett slags lagstiftningspaket antogs därför för att skydda både köpare och ägare till byggnaderna själva.

Dessutom är många byggprojekt på gång, men också inriktade på att förbättra de internationella förbindelserna, för att gynna en bestämd mer dynamisk och snabbare ekonomi. En fastighet i Armenien förblir för närvarande på marknaden i ca 40 dagar.

 Med tanke på det asiatiska och europeiska genomsnittet är dessa lite längre tider men ger fortfarande en "optimismsvåg både på efterfrågesidan men också på utbudssidan.
Det hoppas därför att denna boom inte kommer att begränsas till 2019, utan att den kommer att fortsätta med en ostoppbar trend, till exempel att göra denna stat ännu mer attraktiv och konkurrenskraftig på tegelmarknaden!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB