Egyptiska fastigheter: prisens kollaps

Vem av er har aldrig fascinerats av egyptisk kultur? Med en av de vackraste och mest unika berättelserna i världen idag väcker Egypten också särskilt intresse för fastigheter.
Och det är inte allt! Det är inte bara ett entydigt intresse, även priserna på fastigheterna sjunker, vilket gör det till en fantastisk möjlighet att köpa en fastighet!

Att investera i den egyptiska marknaden 2020 kommer därför att vara mycket enkelt och bekvämt. Men idag kommer vi att försöka tänka på orsakerna till denna situation, bättre att jonglera oss i egyptiska fastigheter, utan att falla i fel!

Låt oss börja med att säga att huspriserna sjunker med 21% på årsbasis. En betydande procentandel, som representerar krisen i sektorn på utbudssidan. Trots detta gör de låga huspriserna det enkelt att möta utbud och efterfrågan, särskilt för utlänningar.
Orsaken till denna kollaps påverkas också av den neuralgiska situationen i de omgivande områdena. Även om Egypten inte representerar ett land som dagligen präglas av internkrigskrig och terrorattacker, förblir det fortfarande en plats som fortfarande är osäker i den kollektiva fantasin. För att avhjälpa en kris i sektorn har ägarna tvingats sänka priserna.

Men vilka är utsikterna för den egyptiska fastighetsmarknaden? Vanligtvis finns det en stark svårighet att ge svar. Men detta är inte fallet. Egypts fastigheter bör i stort sett förbättras under de kommande åren, särskilt genom att uppmuntra avancerad konstruktion.

 Det är just dessa som driver den potentiella investeraren, just för att han till billigare priser kan vinna en fastighet på en viss nivå. Valutakursdifferensen uppmuntrar och pressar avsevärt mot en återgång till en mer välmående marknad. Det räcker med att säga att i juli var den (genomsnittliga) växelkursen, med US-dollarn som sin valuta, lika med 16,61. Exakt 47% mindre än tidigare år. Den enorma efterfrågan på bostäder i Egypten skulle kunna fortsätta obehövad, vilket också kommer att driva byggsektorn. Befolkningen ökar också, vilket antyder nya stimulanser för sektorn.

Den utmärkta avkastningen är de som registrerats i Kairo. Trevliga 9% jämfört med 2018, vilket verkar vilja återuppliva hyresavtalen. I detta område når faktiskt de nuvarande fastigheterna högst 800 $ per kvadratmeter. Efter en kraftig expansion förblir ekonomin också stark och borde fortsätta växa även 2020. Stark framför allt den politik som främjas av regeringen, som har inkluderat en rad insatser som syftar till ekonomisk återhämtning.

Vad man ska säga verkar det som om de subventionerade priserna, den allt mer inbjudande lyxsektorn, platsens obestridda skönhet och återigen den starka ekonomin lyckas hålla den egyptiska fastigheten hög. Vi hoppas att prognoserna också kommer att gå i uppfyllelse 2020. Vi måste bara vänta på att få veta mer! Alltid med oss, på vår portal!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB