Berlin på uppgången: hur den tyska fastighetsmarknaden expanderar

Ökande befolkning, en galen ekonomisk kultur, ungdomar som är mer intresserade av fastighetsmarknaden, en ledare i finansvärlden. Den nuvarande tyska situationen verkar vara mycket fördelaktig, inte bara för ekonomin i allmänhet, utan framför allt på tegelmarknaden.
I själva verket har Berlin upplevt en stor jäsning, vilket bidrar till en ökad efterfrågan men också till fastighetspriserna.
Men var kommer allt detta ifrån? Och framförallt, varför har dessa ökningar registrerats sedan i år?
Trettio år efter återföreningen av den mest delade staden i världen har ökningar av genomsnittspriset på byggnader och hyror på cirka 11% spelats in.
Enligt de senaste statistiska undersökningarna är Berlin faktiskt den bästa staden för fastighetsinvesteringar och jämfört med många andra storstadscentra finns det en "aktiv" demografisk ökning, det vill säga bildas av individer som är väl integrerade på investeringsmarknaden.
Detta är utan tvekan det centrala inslaget som skiljer denna stad och Tyskland i allmänhet.
Det är sant att den här staden, jämfört med många andra välplacerade på den internationella marknaden, sedan har priserna så absurda, för att driva det stora kapitalflödet till den här nationen på bekostnad av huvudkonkurrenterna. Och det är inte allt!
Detta fenomen påverkar inte bara tyska medborgare, som är intresserade av att köpa ett hus, men det uppskattas att cirka 43 procent av de internationella fastighetsaffärerna invigdes i början av det nya året. Det är självklart inte möjligt att jämföra fastighetsvärdena för en lägenhet i Berlin med en liknande förekomst i New York eller London, men detta avskyr inte ägarna som vill sälja sin egendom.
Priset för att få tillgång till den tyska fastighetsmarknaden, den så kallade entrébarriären, är cirka 10 000 euro per kvadratmeter, men för lyxhem är det villigt att betala nästan dubbelt.
Ett annat element som gynnar den tyska fastighetsmarknaden är en följd av den låga arbetslösheten i landet.
 Det finns alltid många fler människor som flyttar till Berlin söker arbete och självklart också en plats att bo.
Men även tyskarna själva stormar huvudstaden, särskilt de unga som ofta ärver en stor rikedom, bestämmer sig för att investera i den nationella tegelstenen. Vi kan säga att Berlin har blivit den nya Silicon Valley särskilt tack vare de nystartade företag som har fått över 8 miljarder dollar i finansiering och som fortsätter att locka till sig många framtida anställda som strävar efter en radikal förändring av sina liv och kanske till och med ett jobb hos ett av världens mest kända företag.
Det är tillrådligt för köparen att välja Berlin-området, eftersom avkastningen på investeringen kan vara större över tiden jämfört med andra delar av den tyska nationen.

Vad man säger är det tyvärr att Tyskland inte kan uppnås från alla synvinklar!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB