Fastigheter och design: den japanska balansen möter den italienska kulturen

Om vi tänker på tanken på lugn, ljushet och välbefinnande kan vi inte bara hänvisa till den orientaliska kulturen, särskilt den japanska, som är inriktad på att förfina sin själ genom en måttlig livsstil och långt ifrån någon form av kaos. Denna millennie-dimension som har omfamnat olika populationer genom åren verkar som att den med tiden har flyttat till väst och sänkt sina rötter i en av de starkaste nationerna ur kulturell synvinkel: Italien.
Begreppet harmoni och fred bygger på de enkla linjer som följer den romerska traditionen, men den centrala delen av denna union är den sektor där denna perfekta union används: fastigheten.
Ja, mötet mellan två diametralt motsatta kulturer har fött ett nytt sätt att ta fram den dagliga dimensionen av våra hem.
Vilka är huvudelementen i denna mix?
Från öst med raseri uppstår ljusa, linjära och enkla utrymmen. Det finns tal om en verklig dynamik i design, tack vare ett noggrant urval av hushållsmiljöer, med ljusa färger och anpassning till naturens färger. Alla blandas med en dos av '' grön '': plantorna (även om de är små) är en riktig måste som du inte kan missa!

I själva verket garanterar närvaron av en grön grön både en stark punkt när det gäller estetik, men framför allt en vetenskapligt beprövad psykofysisk välbefinnande. För att göra inställningen ännu rikare spelar de använda materialen en grundläggande roll. Trä och läder, ofta vegetabiliskt garvade, garanterar moderna färgnyanser men samtidigt kan de kombineras med äldre möbler, vilket ger en känsla av mjukhet och kontinuitet med utsidan. Alltid fortsätter att analysera orientaliska influenser, vi kan inte misslyckas med att nämna de ofta gömda dörrarna, vilket ger huset ett kontinuum med omgivande natur och skönhet.

Bland de ljusa färgerna som i stället kommer från italiensk kultur, och som ligger bra i linje med denna idé "zen", identifierar vi rött. Med sina mest varierade nyanser kan passionsfärgen berika även de rum som tydligen är mindre anpassningsbara, vilket ger en touch av glamour och väst. Det bör noteras att det är en särskilt stark färg, även för de upplevelser som uppstår, att det inte är lämpligt att överträffa detaljerna för att undvika att skapa en obalans både på kromatisk nivå men också på "strukturell" nivå mellan de olika omgivningarna.
Vanligen italienska är de också golven. En symbol på en ständig ihållande romersk stil, det är utan tvekan Carrara-marmor, med ett antal färger som varierar från smutsigt vitt till blekrosa, vilket blandar väl med de tidigare beskrivna inställningarna.

Valet av ett ljust golv kombinerar båda kulturerna. Å ena sidan finns en stark referens till italiensk historia baserad på kraften i ett imperium som har koloniserat hela planeten, å andra sidan behovet av att belysa högst varje rum i huset, i enlighet med buddhistisk filosofi som ständigt söker efter ljus, en väsentlig del av varje persons liv.
Ett oväntat möte har skapat ett helt nytt mode också inom fastighetsbranschen.

Och du, känner du dig mer orientalisk eller västerländsk?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB