Finland: en fortfarande svag fastighet

Även om Finland är en av de länder som har det högsta indexet för mänsklig utveckling, har det för närvarande fortfarande problem inom fastighetssektorn. Ja, huspriserna har sjunkit men efterfrågan förblir konstant.

Idag kommer vi tillsammans att analysera denna mycket tvetydiga situation för att försöka förstå orsakerna, men framför allt för att kunna ta reda på vad de framtida prognoserna kommer att bli.
Om du är redo att prova på finska fastigheter, gör dig bekväm. Vi är på väg att börja!


Under de första sju månaderna av 2019 uppgick transaktioner avseende befintliga bostäder till cirka 31 900. Ett stort antal, men inte om de jämförs med samma period föregående år. I själva verket, efter ett år, upptäcktes en minskning på - 3%. Bostadshus har varit de som har upplevt denna kollaps mest. Väl mindre än tio procentenheter jämfört med 2018.

Men vad ligger till grund för detta problem? Och framför allt, varför, trots prisfallet, är efterfrågan oförändrad? Blockaden är av rent ekonomisk karaktär. Till skillnad från vad man kan föreställa sig har Finland inte haft ekonomisk tillväxt de senaste åren. Det räcker med att säga att endast 2014 var cirka 40 000 finska arbetare, specialiserade inom huvudsektorn (ICT), arbetslösa.

Trots detta verkar det dock som om den finska ekonomin förbättras något.
I själva verket har arbetslöshetskatten sjunkit till 7%, vilket ger en bra återhämtning.
Men låt oss se vad priserna är för huvudstaden, Helsingfors.

Hyror och hyresavkastning i allmänhet förblir måttlig. Kostnaden för en lägenhet i huvudstaden är cirka 7 000 euro per kvadratmeter.

För att begränsa den finska fastigheten finns det också ett litet kulturproblem.
Den genomsnittliga levnadsstandarden i Finland är definitivt högre än för de viktigaste europeiska länderna. Vilket innebär att, en hypotetisk framtida investerare, kommer att behöva hantera inte bara kostnaderna för fastigheten själv, utan också de som är relaterade till att han blir finsk medborgare. Trots att tjänsterna är av avundsvärd kvalitet är det fortfarande en riktigt överdriven kostnad att bära. Detta representeras av tillgängligheten till samma.

Att bli finsk medborgare är särskilt dyrt. Långa perioder och en komplex process.
Dessutom är finsk kultur bland de minst öppna för främmande kulturer. Det är därför lätt att förstå hur en utländsk medborgare också är psykologiskt begränsad när han vill förändra livet i ett land med så lite öppet sinne.

Vad är prognoserna för den finska framtiden? Ekonomer hoppas dock på en återhämtning, men inte plötsligt. Vad vi kan garantera är att vi som alltid på vår portal alltid kommer att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna relaterade till fastighetsvärlden.

 Så du kan hålla dig informerad om trenderna på den globala fastighetsmarknaden med ett enkelt klick, bara på Realigro!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB