Möjligheter i Moçambique, men bara för dem som vill riskera!

Ofta finns det flera frågor innan du tar ett stort steg, som att köpa en fastighet. '' Är rätt tid att investera? '' '' Kommer jag att kunna amortera kostnaderna under de kommande åren? ', Är bara två av de otaliga frågorna som sätter framtida köpare i kris. Tja, idag kommer vi att ge er nya, nya nyheter direkt från en nation som vanligtvis inte beaktas. Moçambique!

Trots att de var en av de afrikanska länderna med en våldsam och svår historia, för att inte tala om att det för bara några år sedan ansågs vara en av de fattigaste länderna på den afrikanska kontinenten, för närvarande presenterar den sig på ett helt annat sätt.

Faktum är att de ekonomiska och sociala förhållandena i Moçambique för närvarande har förbättrats mycket, så att de åtnjuter stark politisk stabilitet och varaktig fred. Och den verkliga överraskningen är just för vår sektor: i detta land är investeringar värdefulla, särskilt för företag.

Det finns många projekt med enorm finansiering som gör att den nationella ekonomin kan erkännas som ett av de snabbaste, i termer av expansion, över hela världen. Investeringarna är begränsade inte bara i fastigheter utan också inom turism- och gruvsektorn.

Men var kommer dessa investeringar ifrån? De flesta är inte lokala, men härstammar främst från den utländska portföljen. Bland de bästa städerna för att ta risker, minns vi Nampula, som är värd för den djupaste naturliga hamnen i den södra delen, som garanterade skapandet av nya strukturer och bostadshus omgiven av infrastruktur på hög nivå.

Det räcker med att säga att utöver att de redan är involverade i export av kol och naturresurser uppdateras hamnen men framför allt utvidgas den som en del av utvecklingsprojektet för hamnen i Nacala.

Vi kommer också ihåg ytterligare uppdateringar inom infrastrukturområdet, finansierade av Japan och Brasilien, som har garanterat en förbättring av livskvaliteten i Moçambique.

Uppenbarligen växer det territoriella erbjudandet hand i hand med dessa olika förbättringar och den positiva tanken som potentiella investerare har av territoriet beaktat. De allmänna priserna på fastigheter har ökat, men på efterfrågesidan har det skett en verklig explosion som har gjort det möjligt för Moçambique att återuppstå inom ramen för drivkrafterna (på ekonomisk nivå) i hela Afrika.

Riskerna är relaterade till de starka historiska och kulturella skillnader som utländska investerare kan möta när de möter de afrikanska fastigheterna. Men det är inga tvivel om tidpunkten: vi måste investera så snart som möjligt, särskilt i vår sektor, eftersom det finns stora framtida möjligheter för fastighetsägare i Moçambique.

Vad ska jag säga efter vem som inte har kunnat investera i afrikanska fastigheter, särskilt i Moçambique?

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB