# 10årskonstruktion också i fastigheter: hur italiensk tegel har förändrats om tio år

På tio år finns det många förändringar som kan ske inom alla sektorer av ekonomin och inte mindre inom fastighetssektorn. På de olika sociala nätverken är den så kallade # 10yearschallenge galen, där bilderna för tio år sedan jämförs med de nuvarande för att märka förändringarna.
Vi bestämde oss för att skapa en sorts ram för dem som var 10 år på den italienska fastighetsmarknaden, för att förstå de olika positiva och icke-tegelutvecklingarna.
För tio år sedan började Italien en riktigt kritisk fas, den som invigde den ekonomiska krisen som involverade hela den europeiska och utomeuropeiska fastighetsmarknaden.
 Faktum är att fastighetsmarknaden i 2008, efter år med extrem expansion på alla fronter, drabbades drastiskt, med en nedgång i fastighetspriserna på 6% medan kontrakt och köp och försäljningstransaktioner var cirka 700 tusen.
 Tidsramen där ett hus kvar på fastighetsmarknaden innan det såldes var 130 dagar men ändå hyrdes ansökningarna i turbulens.
 Vi kan säga att med tanke på närvaro av stabila avgifter var utbudets överflöd tillräcklig för att tillfredsställa en fortsatt närvarande efterfrågan. I 2018, exakt efter tio år från denna situation, har handeln gått från 700 till 600 tusen, med en prisvariation på + 3%.
Försäljningstiden har istället förlängts med 4 dagar men den mest efterfrågade typen är alltid den i tre-rumslägen. Uppenbarligen är återhämtningen inte enhetlig, men vi kan i allmänhet säga att situationen tycks ha återhämtat sig något.
Hyran idag krävs mycket mer efterfrågan än för många år sedan.
Trots att fastighetssektorn upplevde en expansiv fas, förefaller det för närvarande att registrera en tillväxtfas efter krisen. Utgångssituationen är utan tvekan mindre välmående än för 10 år sedan, med mer begränsad och inneboende dynamik. Gränsen var otvivelaktigt markerad av närvaro inte bara av krisen men också av bankkrediter.
Byggsektorn spelade också en roll för att påverka den italienska fastighetsmarknaden.
För tio år sedan har den förlorat så mycket som 60% av sin omsättning och för närvarande endast vissa städer driver denna sektor. Milan är den första i ståndpunkten men många andra städer är fortfarande i ett dödläge.
Även valet av den ekonomiska politiken har varit avgörande i detta skede. Straffet orsakades faktiskt av bommen som har registrerat många andra sektorer som teknik och informationsteknik som bokstavligen har borttagit så många.
Ett element som ändrats positivt över tiden är dock den konstruktiva kvaliteten som parallellt med en ökning av priset har inneburit större feedback från investerare, som alltmer är benägna att köpa en viss fastighetsnivå.
Vi kan sammanfattningsvis konstatera att fastighetsmarknaden har genomgått två kritiska faser, en internationell och en begränsad till den italienska ekonomin.
 Efterfrågan har blivit alltmer selektiv, eftersom italienarna inte bara letar efter byggnader på en viss nivå utan också för energieffektivitet, grön och smart och väl positionerade i städer som är helt knutna till de olika intressanta platserna.

Vad kan jag säga, denna # 10 årskriget var verkligen fantastiskt!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB