Tegelstenen i Madrid är skyrocketing: stigande priser på lyxmarknaden

Huvudstaden, förutom att vara den mest befolkade staden i Spanien, bekräftar dess ledarskap också av andra skäl. När det gäller fastighetsmarknaden är det som händer otroligt. Efter år av kris, i alla ekonomiska sektorer, återskapar Spanien äntligen sin egen identitet, återinför sig i de "rosa" av de mest inflytelserika europeiska krafterna ur alla synvinklar.

I synnerhet har denna optimismskamp investerat ett mycket speciellt segment, vilket ofta representerar den faktiska nivån av "hälsa" i ett lands ekonomi: lyxfastigheter.

Fastighetspriserna har sjunkit, efter stallfasen som präglades av finanskrisen, från 2016 till 2017 var det en ökning av priserna motsvarande 8% mer som en fast årlig räntesats. Volymen av lyxfastigheter har faktiskt ökat med 50% i nästan alla nya enheter som lanserats på marknaden under de senaste två åren. Det innebär att fler utländska portföljer och nya investerare är intresserade av detta marknadssortiment.

Man bör dock komma ihåg att återhämtningen inom den kommersiella sektorn var förberedande för bostadsområdet. Madrid stad har utvecklats till ett riktigt affärscenter, tack vare sin ekonomiska kraft och vaggan till de viktigaste ekonomiska, tekniska, logistiska och kommunikationsaktiviteterna. Enligt spanska ekonomiministeriet är det här rätt tid att investera i lyxfastigheter, men också för att öppna nya nystartade företag.

Bekräftelse av potentialen för denna plats är det orimliga antalet turister: nästan 7 miljoner seglade Madrid Barajas flygplats, varav 68% bestämde sig för att köpa en fastighet i huvudstaden.

Fastighetspriserna, trots att de stiger, verkar vara extremt konkurrenskraftiga med hänsyn till de spanska och internationella marknaderna. Kostnaden för att bo i Madrid är mycket låg (staden ligger faktiskt 46: e plats i världsrankingen för livskvalitet).

 Sedan 2016 har faktiskt särskild uppmärksamhet ägt rum i stadens centrala delar, som i Sol-området, Embajadores och nära den berömda Plaza Mayor.

Men var kommer de största köparna av spanska tegel från?
När det gäller lokalbefolkningen är de som är intresserade av att investera i ett nytt hem i Spanien mestadels medborgare i Barcelona, Malaga och Sevilla. Medan från utlandet kommer 18% av köpare från Sydamerika (Latinamerika att vara exakt), men det finns också tyskar, engelska och ryssar.

Prognoserna tillkännager att den spanska huvudstaden kommer att bli en häftklammer för lyxfastighetsmarknaden, med tanke på att sektorn, trots ökningen av priserna, inte verkar ha en kris.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB