Förbättringar i Puerto Rico: fastigheter: de senaste nyheterna

Puerto Rico territorium, ett av få som inte kommer att införlivas i den amerikanska kontinenten, belägen i nordöstra delen av Karibiska havet mellan Dominikanska republiken och Jungfruöarna, är föremål för ett mycket speciellt fenomen, med tanke på det verkliga sommar.

Ett av de mest förorenade områdena i världen, erkänt för sin skönhet, är det en skärgård som har fått mer och mer betydelse ur turistens synvinkel genom åren. Faktum är att tack vare turistvågen från många utlänningar, som senare blev investerare, har det lyckats dyka upp, jämfört med många liknande ö-verkligheter, så att huspriserna har ökat med 3,14% men hittat en hög efterfrågan.

Och inte för att målmarknaden är av extrem lyx. Tvärtom har utbudet av investerare öppnat sig mer och mer under de senaste åren, vilket garanterar att alla typer av potentiella köpare kan ta ägande av en fastighet i Puerto Rico. Positiva index, om vi anser att det under 2018, exakt under det första kvartalet, fanns ett märkbart prisfall (motsvarande minus 7 procentenheter).

Även om ökningen i efterfrågan fortsätter till en konstant trend, är fastigheter i allmänhet tyvärr fortfarande bräckliga. När pengarna från den federala finansieringen flyter till Puerto Rico, en ökning som genereras av USA: s grannars starka intresse, har värdet på fastigheter stigit med 20% till totalt cirka 143 miljoner dollar.

Positiva element, som dock inte räcker för att dämpa de ekonomiska och sociala problemen på ön, och framför allt statsskulderna.

När det gäller den nuvarande hyresavkastningen är det inte lätt att hitta faktiska uppgifter, men de senaste nyheterna berättar att efter en period av stagnation, representerad av fem års sammandragning, har den Puerto Ricas ekonomi minskat med 3% per år. Problemet verkar fortsätta, troligen fram till 2020.

Finns det några lösningar enligt ekonomer som kan lösa denna situation? Förslagen är olika, men ingen verkar ha haft en anslutning till omständigheterna som kan anses vara giltiga för att övervinna detta hinder.

En sänkning av prisnivån är inte så enkel att få. Vanligtvis är det genom regeringens politik att det är möjligt att utjämna kritiska frågor. Att skapa internationella partnerskap med de viktigaste investeringsländerna, till exempel, kan vara ett genomförbart alternativ för att möjliggöra snabbare kapitalomlopp, förbättrade handelsförbindelser med utländska länder och, naturligtvis, större ekonomisk stabilitet som skulle locka ännu mer fler framtida köpare att köpa en fastighet.

Vad kan vi säga, vi hoppas att denna nation kan bli ännu starkare med tanke på att den geografiska, landskapliga och lågkostnadspotentialen för att leva är ganska bra, men behöver lite mer hjälp.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB