Hus till uthyrning i Irland: historiska lågor nås

Irland: ett land med en stark och avgörande kulturell identitet, vagga till många artister och författare, ett land rikt på gröna områden och medeltida slott. Vi kunde fortsätta i timmar för att beskriva detta unika tillstånd. Men baserat på statistiska uppgifter verkar det som om det inte finns något behov, med tanke på att det är en av de mest besökta destinationerna i världen.

Faktum är att många turister i de senaste åren har kommit för att upptäcka denna parallella värld, vilket gör en riktig rekord för fastighetsmarknaden. Faktum är att det här är ett mycket speciellt fenomen som inte bara har sett huvudstaden Dublin, utan också alla andra huvud- och icke-irländska städer som huvudpersoner. Målområdet var leasingkontrakt, till inspelningspunkten den 1 maj i år, en inventering av endast 2700 bostäder över hela nationen.

Parallellt med minskningen av utbudet berodde ökningen på priset på hyrorna.
Under första kvartalet 2019 var den genomsnittliga månatliga hyran i genomsnitt 1 366 euro, vilket är 8,3 procent mer än året innan.
Den genomsnittliga hyran är noterad på aktiemarknaden på 330 euro mindre än den sista undersökningen, som istället var 625.

Hyresinflationen varierar emellertid och verkar inte vara homogen i hela nationen. I Dublin uppgick höjningen av hyrorna till 6,8% mer än förra kvartalet, men i en långsammare takt än i tidigare trender.

Samma avmattning var den som understryks i Leinster, med hyror över 7%, med en inflation som motsvarar mitten av 2016.
I övriga städer fortsätter priserna per kvadratmeter att stiga, särskilt i städerna Cork, Limerick och Waterford, Munster, Connacht och Ulster (nästan 13% mer).

Låt oss se i detalj vad var den faktiska prisförändringen i huvudstäderna:

Dublin: € 2 002, upp 6,7%.
Kork: € 1 331, + 10,5%.
Galway: € 1 260, + 11,7%.
Limerick: € 1.195, + 14.8%.
Waterford: 986 euro, + 13,4%.
Resten av landet: 968 euro, + 9,9%.

Var kommer den låga tillgängligheten av fastigheterna att hyra från?

Utan tvekan, unga Millennials som är i detta tillstånd för att förbättra språket eller helt enkelt att leva en "upplevelse utomlands, föredrar (självklart) att teckna ett leasing, istället för att investera i sin helhet, köpa en fastighet i Irland. Detta val motiverades också av prisökningen som i allmänhet påverkat fastigheterna till försäljning, så mycket att man talade om en marknadssegmentering mer orienterad mot innehavarna av en bredare portfölj (lyxmarknaden).

Vad kan jag säga, det hoppas att denna situation fortfarande kommer att vara stillastående, så att alla lätt kan komma åt denna marknad, utan att vara utesluten från den. Men framför allt hoppas det att den irländska fastighetsmarknaden igen kan gå över till teckning av försäljnings- och icke-leasingavtal.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB