Om du köper hem i Danmark, lån till negativa priser

Tillkännagivandet av landets tredje viktigaste danska bank orsakade en sensation bland potentiella köpare. Den 5 augusti började Jyske Bank A / S erbjuda 10-årslån till en negativ ränta på -0,5%. Men det var inte den enda!

Ett annat kreditinstitut, den berömda Nordea Bank Abp, verkar ha följt i den tidigare nämnda bankens fotspår och framträtt på de andra med ett riktigt spännande löfte för investerare: fast räntelån i goda 20 år med praktiskt taget noll ränta och för att förvärra saken, till och med 30-åriga lån till 0,5%.

Men verkligheten är inte så enkel. Det är verkligen nödvändigt att komma till kärnan i denna analys för att förstå varför och särskilt konsekvenserna av dessa drastiska val.

Vad betyder det ekonomiskt sett att ha negativa räntor? Generellt sker antagandet av dessa riktade policyer när långivarna är försiktiga med de marknader som de riktas till. En slags extra garanti för att kunna bygga lojalitet med en potentiell kund.
I enlighet med senaste ekonomiska studier verkar det verkligen som om bankerna också är villiga att gå in i en förlust för att rymma ett större antal investerare. Är spelet värt ljuset? För tillfället ja, med tanke på att köparnas del, i procent, har ökat exponentiellt jämfört med tidigare år.

I Europa införde de viktigaste länderna denna politik för fem år sedan som en slags mycket kortvarig lösning. Varför? Tja, svaret är mer än uppenbart. Efter krisen, som började i USA och invaderade hela världen, var det nödvändigt, nästan obligatoriskt, att införa en snabb och effektiv riktningsförändring. Och vilket bättre sätt än att påskynda den nationella ekonomin genom banker? En omvänd process till den så kallade 'Bail-in' '. Det är bankerna som räddar staten!

Negativa räntor uppmuntrar också företag att låna stora mängder pengar och sedan återinvestera det i ekonomin, nationellt eller på annat sätt. Som tidskriften säger, "när en dollar investeras och går in i den ekonomiska kretsen, är det som om den spenderades två gånger".

Ett enkelt men tydligt exempel kommer att vara effektivt för att bättre förstå vad vi refererar till.
Om du ska spendera en dollar på ett företag, exklusive skatter, kommer ägaren till företaget att spendera samma belopp även utanför sin verksamhet. Således kommer det initiala ekonomiska behovet att driva nya, ännu större och förhoppningsvis mer dygdiga ekonomiska kretsar.

Intresset för den danska ekonomin ökar mer och mer, med allt lägre och negativa räntor och mer cirkulation av kontanter, vilket på psykologisk nivå betyder mer nöjda och utan tvekan mer ivriga kunder att investera, utan risk för horisonten!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB