Parisiska fastigheter: priserna är på en högsta tid

Paris: staden av kärlek, konst, förfining, mode. Att kunna skriva i denna kolumn i detalj, hur underbar denna verklighet är, skulle verkligen vara reduktiv.
Men det finns ytterligare ett skäl om vi idag har beslutat att prata om den franska huvudstaden.
I vår sektor har Paris faktiskt lyckats särskilja sig även under den senaste perioden.
Hur? Att bli mer och mer exklusiv.

Hur är det att bo i staden Eiffeltornet? Enligt våra experter kan det definieras som en "otillgänglig lyx". I början av september, enligt vad som rapporterats av Notary Chamber, överskreds det historiska maximumet mycket, som ett pris i förhållande till köp av en fastighet.
Vi pratar om över 10 000 euro per kvadratmeter.
Och det hela, förenar sig med de stora dimensionerna, det stora utbudet av val att alltid kunna investera i fastigheter och en levnadsstandard som blir mindre och billigare.

Jämförelse av Paris med många andra liknande verkligheter finner vi att ingen av dem i alla fall har nått sådana nivåer av ekonomisk exklusivitet.
Om vi lämnar London och New York (14 000 respektive 13 500 euro per kvadratmeter) hittar vi Milan med sina 4 000 euro per kvadratmeter och Rom (med tusen euro mindre).

Som bevis på att den franska situationen, ekonomiskt sett, blir allt ohållbar, är ett annat faktum. Denna gång emellertid av en demografisk karaktär.
Sedan 2011 har cirka 12 000 invånare beslutat att lämna staden under året, just på grund av den oproportionerliga prisökningen och levnadskostnaderna i allmänhet. För att ge ett värde i procentuella termer är denna ökning lika med 66%.

Att köpa en lägenhet i Paris på cirka 100 kvadratmeter, du behöver motsvarande 31 års genomsnittliga parisiska löner (i resten av landet är det bara 7 som räcker).

Det börjar från det mindre lyxiga området (så att säga) i Pont-de-Flandre, där medelpriset är 7 000 euro per kvadratmeter, till det i Odèon, som överstiger 15 000 tröskel.

Men det är inte allt.
För att få dig att förstå varför den parisiska fastigheten inte har slutat, trots denna period med kritiskt utseende, rapporterar vi ett grundläggande faktum: typen av investerare.
Vem är innehavarna av den franska fastighetsmakten som tecknat 90% av försäljningskontrakten under den senaste perioden?

De som har lyckats hålla liv i Paris tegel är den så kallade CSP +.
Med denna förkortning sammanfattar vi de 'övre socio-professionella kategorierna', varför de har en riktigt viktig ekonomisk och social position.

För vissa är därför denna period ett väckarklocka för hela den parisiska ekonomin, för andra en enkel fas. För andra, till och med en period som kan ge många fördelar från alla synvinklar.

Alla frågor om perspektiv kommer vi att våga säga, men kanske den här gången, också om portföljen!

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB