Frankrike och Real Estate: när online delning blir en vinnare!

Exakt sedan den 24 april har den franska regeringen godkänt ett projekt som är avsett att radikalt ändra fastigheter och hela samhället.
Det här beslutet består i online-publicering av all data rörande fastighetsmarknaden på ett sådant sätt att både oberoende och underlättade köpare och nyfikenhet kan analyseras av hela den allmänna bilden.

Låt oss gå in i detalj för att bättre förstå de parametrar som används och framför allt de fördelar som härrör från detta val.
Det franska ekonomiministeriet har faktiskt beslutat att offentliggöra tidigare privata databaser.

Detta är en organisk och komplett samling, som innehåller över 15 miljoner data. Denna användning kan göras via en karta och välja ett mycket specifikt och begränsat område i en stad. Systemet garanterar också ett detaljerat urval av den enskilda byggnaden och dessutom om kontrakt under det föregående tidsperioden har ingåtts eller inte ingåtts med ett försäljnings- eller hyresavtal. Förutom denna stora fördel är det möjligt att identifiera adress, yta, antal tillgängliga byggnader, planen, typen och uppenbarligen försäljningspriset.

Men hur kan den nya typen av digitala inflytande påverka fastighetsmarknaden?

• Kriteriet om öppenhet, som alltid har sökts och ofta inte respekterats, är utan tvekan fördelaktigt.
• Det finns större myndighet i digitala bedömningssystem, vilket ger större fluiditet till systemet och minskar felmarginalen betydligt

Men Frankrike är inte den enda som har tagit den stora dataruten. Faktum är att det finns flera länder som har bestämt sig för att använda online-plattformar för att tillåta intresserade att få en mer komplett och dynamisk bild av hela fastigheten.

Men i allt detta, det problem som kan uppstå och om vilka många frågor som är självständigt. Hur riskabelt är online-datadelning om fastighetsmarknaden?
Enligt experter finns det väldigt få risker, eftersom det här är icke-känsliga uppgifter och enbart inriktad på att vägleda köparen lättare mot en snabbare och väl övervägd valprocess.

Såsom det är fallet med vår webbplats, Realigro, finns det i allmänhet en stark tendens till digital delning av den viktigaste informationen som kan skapa ett möte, även om det är virtuellt mellan efterfrågesidan och utbudssidan, snabbt och tydligt , komplett men framför allt vidhäftande till verkligheten!

Vad som sägs är att Frankrike tycks öppnas längre fram till de nya generationerna, alltmer tittar på en skärm och mindre benägna till den fysiska sökningen efter en fastighetslösning.

Kommer det vara dåligt? Enligt statistiska undersökningar verkar det som om detta beslut har medfört många fördelar och eliminerar också det intellektuella gap som kan förekomma under förhandlingar mellan privatpersoner.

Sök i Realigro

 

    Konto Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Inställningar

      För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

      Ställ nu Visa inte igen
    BB